Presa internațională relatează pe larg despre reacția premierului Ludovic Orban, în contextul blocării de către Ungaria și Polonia a bugetului multianual al UE și a planului european de relansare. Declarația premierului român face înconjurul presei internaționale.

Într-o declarație pentru Politico.eu, Ludovic Orban a susținut că Polonia și Ungaria ar trebui să accepte respectarea statului de drept ca o condiție a accesului la fondurile europene pentru a se ajunge astfel la un acord asupra bugetului UE și a planului de relansare economică post-pandemie.

”Guvernele țărilor care se opun acestei condiționalități trebuie să înțeleagă că este necesar să se construiască încrederea publică în jurul acestui program care este extrem de important pentru relansarea economiei întregii Europe, și în beneficiul cetățenilor din Polonia și Ungaria. (…) Nu cred că un guvern le poate spune propriilor cetățeni că acest plan ar trebui blocat. (…) Toți contribuabilii din țările membre UE ar trebui să aibă garanția că banii sunt folosiți corect”, a declarat Ludovic Orban.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.