Preşedintele PNL afirmă că decizia CCR privind respingerea iniţiativei legislative de revizuire a Constituţiei depusă de partidele din opoziţie poate fi interpretată de cei care sunt obişnuiţi să comită fapte de corupţie drept un cadou nesperat.

Milioane de români s-au exprimat în favoarea interzicerii amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie la referendumul de pe 26 mai, mai spune Ludovic Orban.

Decizia de astăzi este cu atât mai surprinzătoare cu cât în urmă cu nici o lună, Curtea Constituţională a validat referendumul pe justiţie. Pe cale de consecinţă, este inexplicabil că judecătorii Curţii au decis să respingă proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat de PNL alături de partenerii din opoziţie, în condiţiile în care acesta a transpus întocmai întrebările formulate la referendum.  La ora actuală, Constituţia României nu prevede dreptul fundamental de a fi graţiat şi amnistiat. Mai mult, decizia CCR poate fi interpretată de cei care sunt obişnuiţi să comită fapte de corupţie drept un cadou nesperat. Românii s-au exprimat foarte clar pe 26 mai în favoarea interzicerii amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi în favoarea interzicerii ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei şi a extinderii dreptului de a ataca ordonanţele direct la CCR. Prin urmare, Partidul Naţional Liberal se va asigura că voinţa cetăţenilor exprimată la referendumul de pe 26 mai va fi transpusă în lege astfel încât hoţii nu vor mai ajunge în fruntea statului şi cei care vor fura vor fi pedepsiţi”, a spus Ludovic Orban într-un comunicat de presă.

Curtea Constituţională a României  a respins, joi, propunerile legislative de revizuire a Constituţiei iniţiate de PNL şi USR, pe de-o parte, şi de PSD-ALDE, pe de altă parte.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.