Home Actualitate Ludovic Orban: Dacă nu luam măsuri pentru carantinare și izolare, România era Italia la pătrat

Ludovic Orban: Dacă nu luam măsuri pentru carantinare și izolare, România era Italia la pătrat

by S. Z.

Premierul Ludovic Orban a vorbit la Jocuri de putere emsiune realizată de Oreste Teodorescu despre valul de crestere a numarului de cazuri de coronavirus.

„Nu a trecut încă primul val. Nu e corectă definirea \”valul 2\”. Nu e vorba de un val 2. Ca să fie un val 2, trebuie să treacaăprimul val care încă nu a trecut. Ce se întamplă în România e într-o oarecare măsură firesc. Românii au fost supuși la măsuri restrictive greu de acceptat, deși am avut un plan de relaxare în trepte, un plan care să permită reluarea activitatilor în ordinea descrescătoare a riscului, există o relaxare si o atitudine de neglijare a pericolului. Aceasta atitudine a fost generată si de foarte multe luări de pozitii din partea unor lideri politici iresponsabili care au îndemnat oamenii să nu respecte regulile, care au bagatelizat pericolul si i-au determinat pe multi să nu perceapaă la adevarata gravitate riscul epidemiei.”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban  a vorbit si despre atacurile la Curtea Constitutionala venite din partea Avocatului Poporului care a contestat atat amendarea cetatenilor cat si carantinarea lor si izolarea lor in starea de urgentă.

„Grav este că atacurile la Curtea Constitutională, generate de Avocatul Poporului, au lipsit autoritătile statului de instrumentele necesare și au creat foarte multe situatii care sunt de natura de a creste riscul epidemimologic. Numai ultimul exemplu, noi dacă nu luam măsuri pentru carantinare si izolare, România era Italia la pătrat. Daca nu aveam la dispoziorban.tie posibilitatea carantinarii si izolarii, oameni infectati ar fi raspandit virusul., a declarat Orban.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.