Home Actualitate Ludovic Orban: Astăzi aveți ocazia să începeți să vă îndreptați, domnilor de la PSD

Ludovic Orban: Astăzi aveți ocazia să începeți să vă îndreptați, domnilor de la PSD

by S. C.

Comisia de statut a Camerei Deputaților și Senatului a adoptat miercuri  raportul de admitere cu amendamente de la PNL și USR la proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

  PNL și USR-PLUS au fost de acord să dea un vot de eliminare a acestora în timp ce UDMR a anunțat că se abține.

” Suntem astăzi într-un moment în care Parlamentul are ocazia să arate că cine împarte nu-și face parte și că legile trebuie făcute pentru cetățeni și că nimeni nu trebuie să aibă privilegii, chiar dacă este la decizie.

Să ne aducem aminte cum au apărut pensiile speciale: în 2010, după adoptarea legii pensiilor nu mai existau decât foarte puține pensii speciale.

După 2014, au început să curgă pensiile speciale. A culminat cu nesimțirea ca parlamentarii să-și voteze pensii speciale. Acesta este adevărul istoric.

Singurul partid politic care a votat în 2015 împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari a fost PNL.

Astăzi aveți ocazia să începeți să vă îndreptați, domnilor de la PSD. Mă bucur că v-ați bătut ca într-un concurs de frumusețe să vă impuneți proiectul de lege.

Noi trebuie să votăm desființarea pensiilor speciale pentru că așa este corect și normal.

Azi trebuie să fie doar primul pas. Trebuie să facem ordine în legislația în domeniul pensiilor.Atât cei care sunt la pensie să beneficieze de pensii corecte, iar cei care urmează să iasă să aibă garanția că vor primi o pensie corectă.

Îmi scot pălăria în fața tuturor parlamentarilor care azi vor vota eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor indiferent din ce partid fac parte”, a spus Ludovic Orban de la tribuna Parlamentului.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.