Home Actualitate Ludovic Orban: Am decis demararea noului PNDL de 50 de miliarde lei

Ludovic Orban: Am decis demararea noului PNDL de 50 de miliarde lei

by MIR

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că partidele din coaliția de guvernare au aprobat propunerea de Program de Investiții pentru comunitățiile locale, care se va derula după modelul PNDL cu un buget multianual de proape 50 de miliarde de lei. Banii vor fi folosiți pe 7 ani  pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă și canal și extindere a rețelelor de gaz. Guvernul urmează să pregătească actul normativ.

„Am decis în coaliție, după discuții prealabile în Biroul executiv al PNL, demararea noului Program  de Investiții pentru comunitățile locale din cursul acestui an. Acesta se va derula după modelul PNDL, cu un buget multianual de aproximativ 50 miliarde de lei. Dincolo de modul în care va fi denumit acest program, am considerat mai important ca proiectele de infrastructură să privească atît partea rutieră, cea  de apă și canal, dar și extinderea rețelelor de gaz. Partidul Național Liberal a promis gazul romînesc în casele românilor, ceea ce ne obligă la îndeplinirea acestui obiectiv. (…) Deviza Partidului Național Liberal,  pentru care fiecare dintre primarii noștri au cerut anul trecut încrederea cetățenilor, a fost  aceea că   Dezvoltăm România, iar acest program înseamnă că trebuie să dezvoltăm fiecare comunitate locală. Sute de primari liberaliau cerut finanțare pentru diverse proiecte de dezvoltare rurală., a declarat președintele PNL, Lodovic Orban.

Inițial, la sfârșitul lunii iunie, premierul Florin Cîțu a declarat că respinge PNDL3. În repetate rânduri, Prim-ministrul a dat de înțeles că nu va mai fi făcut PNDL, ci vor fi proiecte realizate de Compania Națională de Investiții. Dar nu ar fi fost deloc eficient transferul bugetului și a unui portofoliu de mii de proiecte într-o companie de stat dedicată proiectelor de interes național, cu proceduri centralizate și un control absolut al guvernului asupra fondurilor bugetare.

Insă după o luptă dusă de Ludovic Orban , propunerea noului PNDL a fost aprobată atât în Biroul Executiv al PNL , cât și în coaliția de guvernare.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.