Premierul Ludovic Orban a criticat Curtea Constituțională pentru decizia de a declara neconstituționale amenzile majorate pe perioada stării de urgență. Această decizie împiedică autoritățile să apere sănătatea românilor, a spus Orban.

Ca și în alte decizii luate de actuala CCR, în perioada lui Dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR e de partea celor care încalcă legea, care încalcă reguile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respecat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență.(…) Este o invitație pentru fiecare român să încalce legea, un îndemn la anarhie.(…) Prin această decizie, guvernul, autoritățile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătătatea și viața românilor pe durata stării de urgență.

Este o decizie care mă șochează și care are un caracter vădit politic. Este o decizie care favorizează o minoritate care nu a respectat restricțiile, comparativ cu majoritatea românilor care au înțeles necesitatea acestor măsuri () Este o invitație pentru fiecare cetățean la nerespectarea legii și a regulilor stabilite în starea de urgență. Este un îndemn la anarhie și la un comportament incorect față de societate și semeni. Vom lua toate măsurile care sunt necesare, vom analiza noul context după decizia CCR și vom lua deciziile care se impun pentru a asigura un risc minimizat pentru răspândirea coronavirusului (…) CCR conține oameni care nici măcar n-ar avea voie să judece astfel de sesizări pentru că ei înșiși beneficiază de pensii speciale și se află într-un vădit conflict de interese”.

Depre Tudorel Toader, premierul a spus:Tudorel Toader este o rușine pentru România și nu cred că România mai poate fi reprezentată de un exponent al agresiunii conduse de Dragnea împotriva independenței Justiției”.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.