Home Politica Ludovic Orban a demisionat din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Ludovic Orban a demisionat din funcția de președinte al Camerei Deputaților

by S. C.

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Fostul președinte PNL a declarat că  ”nimic nu mă mai poate lega de relația cu actuala conducere a PNL.”

De asemenea, Orban a declarat că a demisionat pentru că nu poate fi „părtaș la acest proiect nebunesc care aruncă România în aer și lasă românii fără guvern și instituții”.

”Am anunțat încă din campania internă că, în cazul în care nu voi fi ales președinte al PNL, îmi voi prezenta demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. În urmă cu aproximativ 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o către Biroul Permanent al Camerei Deputaților și către secretarul general.

Demisionez din mai multe motive. În primul rând, pentru faptul că am anunțat această demisie, ca urmare a faptului că eu consider că, pentru a putea gira astfel de funcții în statul român, dacă ești om de stat, nu poți să girezi astfel de funcții decât dacă beneficiezi de legitimitate, iar legitimitatea este conferită de votul cetățenilor, care este acordat de către formațiunile politice care se prezintă în alegeri. Atâta timp cât eu, astăzi, nu mai sunt președintele PNL, consider că nu mai pot exercita această funcție.

Motivul, însă, principal al demisiei mele este legat de faptul că nu mia pot să fiu părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizii care nu mai au legătură cu angajamentele făcute de PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Am promis românilor 4 ani de stabilitate, 4 ani de pace politică, 4 ani de guvernare de centru-dreapta, 4 ani în care să investim, să construim, să asigurăm o creștere economică, să asigurăm creșterea veniturilor cetățenilor români, creșterea calității serviciilor publice furnizate către români, să asigurăm cu adevărat un salt în dezvoltarea României, care să permită ca România să ajungă cât mai repede să depășească nivelul mediu de venit de la nivel european.

Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susținut pe Cîțu în frunte cu Klaus Iohannis? Literalmente au călcat în picioare democrația în interiorul PNL, au impus o conducere împotriva voinței reale a membrilor PNL și după impunerea acestei conduceri, practic și-au încălcat toate angajamentele luate în fața cetățenilor români.”, a declarat Ludovic Orban.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.