Home Actualitate Lovitură pentru familia Pandele-Firea. Corina Crețu, în dosarul azilelor groazei: Mă întreb cum pot dormi liniştiţi acei oameni. Nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic.

Lovitură pentru familia Pandele-Firea. Corina Crețu, în dosarul azilelor groazei: Mă întreb cum pot dormi liniştiţi acei oameni. Nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic.

by George Avram

Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, dă o lovitură familiei Pandele-Firea în cazul azilelor groazei, opinând că ceea ce s-a petrecut acolo nu puteau fi făcute fără „sprijin” politic, „poate transpartinic”. Corina Crețu spune că a fost prietenă cu Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, și ministrul Familei, Gabriela Firea, dar cu toate acestea „nu poți să spui chiar că nu ştii nimic”.

„Aşa cum spunea prim-ministrul, nu este vorba de doi-trei oameni care s-au înţeles să facă un ban de pe urma unor bătrâni amărâţi, este vorba de un sistem întreg şi acest sistem întreg, după opinia mea, pentru că trăim în România şi a intrat deja, cumva, în mentalul colectiv că nişte funcţionari nu pot face astfel de lucruri fără a fi cumva acoperiţi politic, şi aici cred că lucrurile trebuie duse până la capăt. (…) Toate aceste lucruri, cumva, s-au desfăşurat sub ochii unor oameni care poate ar fi putut schimba lucrurile şi mă întreb cum pot dormi liniştiţi acei oameni”, a afirmat Corina Creţu duminică la Prima, potrivit Hotnews.

Aceasta este de părere că „este destul de greu de crezut” că factorii de decizie de la nivel local nu cunoşteau situaţia. Ea se arată convinsă că ceea ces-a întâmplat va fi un subiect care va fi relatat şi în presa străină, iar statul român va fi urmărit cu privire la măsurile pe care le ia.

Crețu spune că ştie „cazuri de oameni cărora le e frică să vorbească în România”, deoarece „toată lumea ştie că acolo nimic nu se întâmplă fără să ştie domnul Pandele”.

„O fost… şi cu Gabi Firea, am fost prieteni, am fost şi ziaristă, dar nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic. Mai ales că eşti în funcţie, adică trebuie să-ţi asumi. Nu unul trebuie să-şi asume dacă ne convine politic, dacă nu ne convine politic folosim altă măsură. Să clarifice dacă a avut vreun rol”, a mai afirmat europarlamentarul.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.