Home Actualitate Localitatea unde apa este gratuită

Localitatea unde apa este gratuită

by Impact Real

Primarul comunei Mălaia, Sergiu Bogdan, spune că o mare parte dintre gospodăriile din localitate au apă curentă, printr-un sistem de cădere liberă, fără curent electric, motiv pentru care apa este gratuită în zonă:” Avem mai multe izvoare pe raza localităţii, iar apa vine prin cădere. Aici, localnicii nu au fost obişnuiţi să plătească apa. Nu ştim cât vom putea susţine acest lucru. Cred că suntem singura localitate din România care are apă gratis”, spune primarul localităţii Mălaia.

Localitatea Mălaia nu are nici nu metru de canalizare, în schimb, reţeaua de alimentare cu apă este introdusă în proporţie de 90%. Întreaga reţea a fost realizată cu bani din bugetul local, o investiţie bună, motiv pentru care un operator regional nu ar avea prea multe bătăi de cap cu asigurarea reparaţiilor necesare, însă ar pune o greutate pe umerii localnicilor, în ceea ce priveşte preţul: „În satul Sălişte este o reţea de alimentare cu apă introdusă în anii 1970, făcută de TCH, dar este colmatată, astfel că apa nu este chiar potabilă. Avem un proiect pentru înlocuirea acestei reţele de apă potabilă şi pentru introducerea canalizării în acest sat. Comunitatea din satul Ciunget este şi ea branşată, de anul trecut. S-au băgat mai mult de 30 de miliarde în sistemul de alimentare cu apă de pe raza localităţii, fără nici un sprijin financiar, iar, acum, 90 la sută din populaţie beneficiază de apă curentă, fără bani. Dacă predam sistemul, oamenii ar trebui să plătească apa”, a precizat Sergiu Bogdan, primarul localităţii Mălaia.

Primarul susţine că localnicii nu vor nici în ruptul capului să plătească apa pe care nu au dat nici un leu până acum, pentru că este oferită de natură. De aceeaşi părere este şi Consiliul Local, care a refuzat să predea  sistemul de alimentare cu apă al localităţii către ADI APA Vâlcea.

Sergiu Bogdan, primarul comunei a promis, însă, că, în scurt timp, va rezolva problema construirii staţiei de clorinare, un proiect de anvergură, pe care speră să-l realizeze din fonduri europene. Consiliul Local Mălaia a aprobat zilele trecute din bugetul localităţii o finanţare de 100.000 de lei pentru extinderea alimentării cu apă, astfel că, până la sfârşitul anului, toţi locuitorii să beneficieze de apă curentă.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.