Președintele PSD Liviu Dragnea se răzbună pe studenți, după ce mulți dintre acești au fost prezenți la protestele din Piața Victoriei. În ziua în care a intrat în vigoare ordonanța guvernului PSD-ALDE numărul 2 din 2017 care prevedea că toți studenții din România beneficiază de transport gratuit, mai mulți tineri plecau cu trenul de la Cluj spre București pentru a fi alături de colegii lor care protestau în Piața Victoriei.

Una dintre scandări a fost chiar despre faptul că guvernul nu a reușit să-i cumpere cu această măsură.

Iată că la doar câteva zile, prevederea din ordonanța numarul 2 care reglementa această promisiune electorală a PSD a fost modificată.

Așadar, potrivit amendamentului, studenţii vor călători gratuit cu trenul dar doar pe distanţele dintre localitatea de domiciliu şi cea în care se află unitatea de învăţământ frecventată, potrivit unui amendament avizat de Comisia de Buget cu privire la legea de aprobare a OUG care a introdus această facilitate. (dovada aici).

Amendamentul a fost introdus de pesedistul Eugen Teodorovici și de Florin Cîțu, membru PNL.

 

CFR gratuit

Al doilea amendament extinde beneficiul gratuităţii călătoriilor CFR şi asupra elevilor din clasele a IX-a – a XII-a.

Guvernul a aprobat pe 1 februarie o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Urmează votul în Camera Deputaților.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.