Președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”.

În primă instanță, Dragnea fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Completul de judecată a majorat  și termenul de încercare în cazul liderului PSD de la trei la patru ani. De asemenea instanța supremă a menținut sentințele date în cazul celorlalți inculpați din acest dosar, cu excepția a doi dintre ei, care au fost achitați.

Liviu Dragnea a fost acuzat de DNA, în dosarul Referedumului de demitere a lui Traian Băsescu, de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Pe 15 mai 2015, Dragnea a fost condamnat de un complet de un alt complet de la instanța supremă la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare atunci. Decizia a fost atacată cu apel de cei condamnați, inclusiv de liderul PSD, sentința finală fiind pronunțată vineri.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.