Home Politica LIVE VIDEO Ludovic Orban își prezintă cabinetul într-o conferință de presă

LIVE VIDEO Ludovic Orban își prezintă cabinetul într-o conferință de presă

by I. B.

Premierul desemnat Ludovic Orban face declarații de presă după ce a depus la Parlament lista Cabinetului și programul de guvernare. Orban și-a prezentat principalele priorități, subliniind că este nevoie de o restructurare guvernamentală și că este necesară instalarea cât mai rapidă a Guvernului, pentru că există riscul să nu poată fi plătite salarii.

Principalele declarații ale premierului desemnat:

 • În conformitate cu Constituția, în urma deciziei președintelui României de a mă desemna în calitate de premier, în termenul constituțional am depus lista guvernului și programul de guvernare la președinții celor două camere.â
 • România are nevoie de un guvern legitim, cu deplină capacitate de exercițiu a prerogativelor sale.
 • PNL, așa cum i-a anunțat pe români, și-a asumat răspunderea formării guvernului și a dat României o formulă de guvernare care urmează procedurile de învestire în cele două camere.
 • Ne aflăm într-o situație extrem de gravă: după 3 ani de guveranre habarnistă, care a anulat toate avantajele pe care le-am fi putut dobândi ca urmare a ciclului economic pozitiv, care a distrus încrederea investitorilor în guvern și în România, în care nu s-a realizat aproape nici o investiție importantă în România, e nevoie de un guvern care să readucă Români pe drumul corect. Avem urgențe de îndeplinit fără de care se pot crea situații grave.
 • Printre obiectivele imediate: OUG pentru restructurarea guvernului. Am redus numărul de ministere, iar obiectivul nostru este de a crea o structură guvernamentală, suplă. Sunt instituții publice și autorități locale fără resurse, există riscul să nu se poată plăti salarii, indemnizații pentru dizabilități.
 • Este o nevoie imediată de rectificare bugetară care să asigure resursele financiare către toate instituțiile publice.
 • E nevoie de un guvern legitim pentru că pregătirea pentru iarnă aproape că nu a fost realizată: situația stocurilor de iarnă, pregătirea sunt aproape de zero.
 • Avem riscul să pierdem bani europeni dacă nu este instalat cât mai repede guvernul pentru a lua măsurile imediate. E nevoie de realocarea fondurilor către programe unde există capacitate de absorbție.
 • E nevoie de măsuri imediate în domeniul siguranței cetățeanului: să readucem Poliția și Jandarmeria de la statutul de gardian al puterii la cel de slujitori ai cetățeanului.
 • Desecretizarea dosarului 10 august.
 • Organizarea unor alegeri libere, corecte.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.