Home Justitie Lipsa de interes pentru proiectul legii sanatatii

Lipsa de interes pentru proiectul legii sanatatii

by George Avram

Una dintre legile vitale pentru Romania, cea a sanatatii, nu a reusit sa starneasca interesul opiniei publice, venind destul de putine propuneri pentru proiectul de act normativ aflat in dezbatere.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, sustine ca propunerile facute de sindicate, organizarii ale pacientilor si asociatii profesionale sunt de formă şi nu de fond. Potrivit oficialului guvernamental, în conformitate cu înţelegerile dintre autorităţile române şi organismele internaţionale, legea sănătăţii ar trebui să intre în dezbaterea Parlamentului în prima parte a lunii decembrie.

 

Totodată, ministrul Sănătăţii a explicat că prima formă modificată a pachetului de servicii de bază de care va beneficia un asigurat în urma contribuţiei la fondul de asigurări de sănătate se va regăsi deja în contractul-cadru de anul viitor.

 

‘Lucrăm la acest pachet care va fi definit astfel încât să putem reduce, până la eliminare, listele de aşteptare pentru tratamentul bolnavilor oncologici sau de diabet. Vom elimina, însă, de la compensare, medicamentele neesenţiale, ieftine, cu valoare până în 10 lei, ca de exemplu expectorantele, deoarece acestea pot fi susţinute de asigurat, dar costă fondul de sănătate aproape 20 milioane de euro anual. Pachetul de bază va răspunde unei întrebări esenţiale – pentru ce risc ne asigurăm? Pentru cel major, adică pentru o boală la care nu ne putem permite tratamentul (cancer, diabet etc) sau pentru cel minor, cum ar fi tratamentul unei afecţiuni respiratorii”, a arătat Vasile Cepoi.

 

Stire preluata de la stireazilei.com

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.