Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole. Prin consumul de linte putem combate anemia si putem trece cu bine peste momentele de oboseala si stres. Furnizeaza o gama larga de beneficii pentru sanatatea fizica si psihica.
Lintea este o leguma cu multiple beneficii pentru sanatatea ta, asigurand nutrientii de care organismul are nevoie pentru a functiona corespunzator. Este una dintre cele mai sanatoase surse de proteine.
Lintea de culoare verde si cea maro isi pastreaza cel mai bine forma si proprietatile in urma fierberii (in 20-30 de minute este gata). Se prepara mult mai usor decat alte legume cu boabe.
Lintea favorizeaza tranzitul intestinal
Este bogata atat in fibre solubile, cat mai ales in fibre insolubile. Fibrele solubile normalizeaza nivelul de colesterol din sange, iar cele insolubile sunt eficiente in combaterea constipatiei, prin usurarea tranzitului intestinal.
Contine antioxidanti, vitamine si minerale
Este o sursa excelenta de antioxidanti, fibre, vitamine, minerale si acizi grasi omega 3 si omega 6.
Acidul folic si magneziul ajuta la relaxarea venelor si arterelor. Totodata, magneziul creste rezistenta fizica la efort si reprezinta o sursa de energie pentru organism. Este recomandata pentru combaterea insomniei si in tratamentul post-operatoriu.
Fosforul joaca un rol vital in mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor.
Fierul pe care-l contine lintea este esential pentru transportul oxigenului in organism si pentru formarea globulelor rosii in sange.
Ajuta la pierderea in greutate
Lintea este de mare ajutor in curele de slabire. Are un continut caloric mic, iar prin continutul de fibre si proteine ofera o senzatie de satietate de lunga durata.
Mentine sanatatea inimii
Lintea scade riscul de boli cardiovasculare. Asa cum spuneam mai sus, este bogata in magneziu si acid folic, care au o contributie enorma la starea de sanatate a inimii.
Sursa: Agerpres
Foto: naturalhapa.com