Liderul „Mişcării de Tineret 64 de Comitate” Transilvania, Szőcs Zoltán, acuzat că i-ar fi instigat pe membrii organizaţiei să confecţioneze dispozitive explozive și să fie detonate de 1 Decembrie, a fost arestat.

Din interceptările depuse la dosar reiese că zeci de dispozitive explozive ar fi trebuit să fie detonate în timpul defilării de ziua națională.

„De 1 Decembrie să montați vreo 20 de bucăți cu un cronometru. vă închipuiți, tocmai când defilează. Trebuie făcut în așa fel încât să se aprindă mai multe simultan. Ar fi mișto să fie fum, ar fi o bombă bună. Parcă văd cum se vor arunca la pământ, n-or să mai facă niciodată, ar fi ceva ce ar difuza și BBC-ul, toată lumea ar vorbi de noi, să se atragă atenția asupra Târgului Secuiesc, să se vadă că celor de aici nu le este teamă”, se arată în interceptările lui Szocs Zoltan.

Procurorii au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de Szocs Zoltan, pentru instigare la săvârşirea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.