Home Actualitate Liderii UE au aprobat în unanimitate sprijinul de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, deblocând veto-ul lui Viktor Orban, în doar 9 minute

Liderii UE au aprobat în unanimitate sprijinul de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, deblocând veto-ul lui Viktor Orban, în doar 9 minute

by George Avram

Liderii celor 27 de state membre ai Uniunii Europene, inclusiv premierul maghiar Viktor Orban, au ajuns joi la un acord cu privire la mecanismul de sprijin de 50 miliarde de euro pentru Ucraina, ceea ce ar putea deveni cel mai rapid acord european. Președintele Consiliului European, Charles Michel, a făcut anunțul la doar nouă minute de la începerea summitului.

Avem o înțelegere. Unitate!“, a scris el, pe platforma X.

Acesta a precizat că toți 27 de lideri au convenit asupra unui pachet suplimentar de sprijin de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina în cadrul bugetului UE.

“Acest lucru asigură o finanțare constantă, pe termen lung și previzibilă pentru Ucraina. UE își asumă conducerea și responsabilitatea în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina; știm ce este în joc”, a declarat el.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.