Home Actualitate Laura Codruța Kovesi: Am colaborat cu SRI în temeiul legii.Dacă cineva crede că va opri DNA se înşală amarnic. Nu, lupta cu corupţia nu s-a oprit

Laura Codruța Kovesi: Am colaborat cu SRI în temeiul legii.Dacă cineva crede că va opri DNA se înşală amarnic. Nu, lupta cu corupţia nu s-a oprit

by S. Z.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a spus la TVR 1 cum a colaborat cu SRI.

„Am colaborat cu SRI în temeiul legii, aşa cum colaborăm cu toate celelalte instituţii ale statului. Folosim maşini ale Poliţiei Române, nu cred că acest lucru trebuie să afecteze ancheta. ca să vedem cât de importante erau sesizările anumitor instituţii – am gestionat peste 10.900 de dosare; 86% s-au deschis pe baza unor sesizări; 90 de dosare – sesizări venite de la SRI. Avem 90 de dosare din 10.900, procent de 0,80% dosare deschise ca urmare a sesizărilor venite de la SRI. Din acest moment, orice sprijin tehnic nu mai pote fi asigurat de SRI”, a spus Laura Codruța Kovesi la TVR 1.

„Am lucrat şi cu DGIPI. Nu mai putem folosi resursele altor instituţii. Trebuie să ne bazăm pe resursele noastre.
Colaborarea cu SRI se va axa pe această chestiune  de a primi sesizări când ei intră în posesia unor dovezi privind fapte de corupţie. Dacă 90 de dosare din 10.900 e un procent mare, rămâne să aprecieze fiecare. DNA a cooperat cu alte instituţii. O să respectăm decizia CCR. Din păcate, persoane care au fost în fruntea unor instituţii publice au colaborat cu infractorii; aceasta este diferenţa”, a adăugat șefa DNA.

„Cel mai important e ca DNA să îşi continue activitatea. Să nu uităm cât de grav e fenomenul corupţiei.
Are efecte dramatice în societate. Avem nevoie de resurse, de bani, ne-am mobilizat, acum putem să ne continuăm investigaţiile. Dacă cineva crede că va opri DNA se înşală amarnic. Nu, lupta cu corupţia nu s-a oprit”, a spus Kovesi.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.