Un nou atac terorist în Franța. 84 de persoane au murit şi 100 au fost rănite la Nisa după ce un individ înarmat a intrat cu un camion în mulțimea care asista la un foc de artificii dedicat Zilei Naţionale a Franţei. Martorii susţin că la faţa locului s-ar fi auzit şi focuri de armă înaintea atacului. Teroristul a fost ucis de poliţie.

Autoritățile încearcă acum să stabilească dacă teroristul a acţionat de unul singur. Potrivit unor surse, camionul ar fi fost plin cu arme.

Manifestaţiile dedicate Zilei Naţionale s-au transformat într-o adevărată tragedie. Un camion a lovit mulțimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei. Potrivit unui fost primar al oraşului, camionul ar fi transportat arme și grenade.

Martorii spun că maşina ar fi lovit mulţimea cu o viteză de peste 70 de kilometri pe oră și ar fi mers in zig-zag aprope.

Sute sau mii de oameni se adunaseră pe promenadă să vadă focurile de artificii, pentru sărbătoarea de 14 iulie, după ce au fost focurile de artificii, oamenii se plimbau, se distrau, muzica era foarte tare, iar, apoi, am auzit zgomote puternice, lumea a început să ţipe, şi am auzit împuşcături. Fiecare a fugit unde a văzut cu ochii, fiecare a încercat să se ascundă, am văzut un camion imens.

Autorităţile le-au cerut oamenilor să rămână în case. Zeci de mii de oameni au luat cu asalt reţelele de socializare pentru a afla dacă cei dragi păţit ceva. Potrivit primelor informaţii, atacatorul este un cetăţean francez de origine tunisiană de 30 de ani. Acesta mai fusese condamnat pentru infracţiuni mărunte.

sursa- B1.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.