La împlinirii a 25 de ani de la întoarcerea sa în țară, Casa Regală organizează duminică mai multe evenimente dedicate acestui eveniment. Cu ceastă ocazie, principesa Margareta a decorat mai multe personalități din ţara noastră, dar şi din SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția.

Printre acestea se numără Frederic Mitterand, nepotul fostului președinte al Franței, care a primit ordinul Coroana României.

Medalia regele Mihai pentru loialitate a fost conferită Patriciei Klecanda, directorul Fundației Principesa Margareta a României (New York, SUA), directorului executiv al FPMR, Mugurel Mărgărit — Enescu și Corinei Motts-Roberts, care a ajutat la fondarea FPMR în Elveția, cât și a secretariatului regelui.

Medalia custodele Coroanei României a fost acordată avocatului Florin Iacobescu, Școlii generale nr. 114 Principesa Margareta, lui Jean Milligan David (FPMR, Elveția) și contesei Susanna Antamoro de Cespedes, fondatoarea și conducătoarea Asociației FPMR — Elveția.

Ordinul Coroana României în grad de cavaler a fost conferit maestrului bucătar Albert Roux pentru activitatea în domeniul culinar.

Duminică, principesa Margareta va vizita alături de personalități din străinătate studioul 4 al Televiziunii Române, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989.

Tot duminică, principesa Margareta și principele Radu vor lua parte, la ora 18,00, la un concert de gală la Ateneul Român.

La ora 20.00, la Palatul CEC, va avea loc un dineu oficial cu 200 de invitați, personalități din străinătate, dar și reprezentanți ai tuturor domeniilor societății românești care au susținut Familia Regală în ultimii 25 de ani.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.