Home Actualitate Klaus Iohannis, după consultările de la Cotroceni:Este nevoie de un nou proiect de țară pentru România, pentru România viitorului în Uniunea Europeană

Klaus Iohannis, după consultările de la Cotroceni:Este nevoie de un nou proiect de țară pentru România, pentru România viitorului în Uniunea Europeană

by S. Z.

Președintele Klaus Iohannis  s-a consultat la Palatul Cotroceni cu liderii formațiunilor parlamentare.

Iohannis  le-a spus liderilor celor mai importante partide că „este nevoie de un nou proiect de țară pentru România” .

„Este nevoie de un nou proiect de tara pentru Romania, pentru Romania viitorului in Uniunea Europeana. Acesta a fost mesajul meu catre liderii de partide cu care m-am intalnit astazi la ora 17.00. Toti au fost de acord sa participe la elaborarea acestui proiect de tara, un proiect post-aderare care vine, iata, la 10 ani de cand Romania a intrat in UE”, a declarat Iohannis.

Președintele a declarat  că acest  proiect de țăra „va fi elaborat într-un grup de lucru care va funcționa pe langă Președinția României”, iar acest grup de lucru „poate să funcționeze în varianta optimala aici, la Președinție, chiar și într-un an electoral”.

„De data aceasta vom elabora impreuna acest proiect de tara, care va ghida mersul României pentru viitorul mediu si lung în UE, vom stabili care este locul României, rolul României si nivelul de ambitie al României în Uniunea Europeană”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis i-a invitat, la Palatul Cotroceni, pe premierul Dacian Cioloș, guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și pe liderii partidelor parlamentare, pentru  consultări pe tema situației create în urma referendumului din Marea Britanie.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.