Home Actualitate Klaus Iohannis, despre MIZA anului 2016 pentru România

Klaus Iohannis, despre MIZA anului 2016 pentru România

by George Avram

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri în plenul reunit al Parlamentului că marea miză a anului viitor este reconstrucția încrederii în politică, arătând că și-ar dori ca 2015 să fie anul în care a început schimbarea modului de a face politică.

„Marea miză a anului 2016 este reconstrucția încrederii în politică și în capacitatea sa de a da direcția dorită”, a spus Iohannis în fața parlamentarilor, în mesajul pe care îl adresează la un an de mandat.

El a arătat că își dorește ca anul acesta să fie catalogat drept anul în care a început schimbarea modului de a face politică.

„Despre anul 2015 s-ar putea spune multe, iar peste ani istoricii și analiștii vor avea perspective diferite. S-ar putea spune că a fost anul în care pentru prima dată în România s-a introdus votul prin corespondență. A fost anul unei schimbări de Guvern și al instalării unui Cabinet de tehnocrați. Ceea ce mi-aș dori eu ca peste timp să se spună despre 2015 este însă altceva, că a fost anul în care a început schimbarea modului de a face politică în România, anul care a însemnat deschiderea către societate și începutul înnoirii clasei politice”, a spus șeful statului.

El a subliniat că este timpul schimbării.

„Depinde de noi toți dacă răspundem la aceste așteptări ale societății. Vă invit să fim împreună în acest demers, pentru a reconstrui încrederea în instituțiile democratice și în capacitatea politicii de a produce lucruri bune pentru cetățeni”, a completat Iohannis.

Iohannis: Sper că autoritățile vor asigura cadrul necesar ca votul din străinătate să desfășoare în bune condiții

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat speranța miercuri că autoritățile vor asigura cadrul necesar pentru ca votul românilor din afara granițelor se va desfășura în bune condiții anul viitor.

„Recâștigarea normalității a privit și românii din diaspora. Sunt bucuros că promisiunea de a avea o lege a votului prin corespondență a fost respectată și am speranța că autoritățile vor asigura întreg cadrul necesar pentru ca votul românilor de peste graniță să se desfășoare în cele mai bune și sigure condiții în anul care vine”, a spus Iohannis, în plenul Parlamentului.

El a adăugat că legea votului prin corespondență nu este perfectă. „Nu este o lege perfectă, probabil că vor fi lucruri de îmbunătățit în acest mecanism, dar esențial este că există, a venit la timp și a rezultat din voința clasei politice care și-a respectat promisiunea făcută cetățenilor”, a arătat șeful statului.

sursa- agerpres

You may also like

2 comments

Senere 16 decembrie 2015 - 18:25

Discursul asta arata ca exista niste mari dobitoci. Nu mi-e clar daca sunt romanii sau strainii, dar stiu cum ii poti recunoaste – cred cele spuse aici.

Reply
Senere 16 decembrie 2015 - 18:28

Mi-a placut mai ales ca a fost o mica problema de izolare, dar s-a rezolva. Alte probleme nu au fost, doar izolarea dar…gata, s-a dus si aia. M-as bucura ca prostii sa fie romanii, dar mi-e teama ca nu. Iar cea mai mare bomba pusa sub fundul Occidentului tocmai a inceput sa ticaie din nou.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.