Președintele Klaus Iohannis a declacat, luni, că nu a fost informat de premierul Victor Pona că va merge la Baku, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene din Azerbaidjan, nici la operație în Turcia, și nici La mulți ani nu i-a spus.

„Nu. Nici Baku, nici la mulți ani, nici Turcia. Am aflat, cum spuneți voi, pe surse”, a spus Iohannis.

Când jurnalistul l-a întrebat cum vor colabora dacă nu vorbesc, mai ales acum când e în discuție Strategia Naţională de Apărare a Ţării, șeful statului i-a răspuns „Bună întrebare”, potrivit B1.

Premierul Victor Ponta a fost prezent vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, Azerbaidjan, alături de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, şi Recep Tayip Erdogan, preşedintele Turciei.

Liderii Uniunii Europene au boicotat însă ceremonia de vineri, în semn de protest faţă de regimul lui Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului. Oficialii europeni reproşează Azerbaidjanului că nu respectă drepturile omului. În ultimul an, guvernul azer este acuzat că ar fi redus la tăcere media independentă.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.