Jurnalista Oana Stănciulescu taxează o postare a lui Marcel Ciolacu în care critică guvernul Orban și pe președintele Iohannis pentru că au făcut declarații despre situația copiilor din România. Jurnalista amintește că drepturile copiilor au fst încălcate în guvernările PSD-iste fără să se sesizeze cineva.

„Marcel Ciolacu, președintele PSD, are tupeul și lipsa de bun simt să vorbească despre drepturile copiilor. În ultimii 30 de ani, partidului domniei sale i-a fost indiferent ce se intampat cu copiii acestei tari – copii violați, in depresie, batuti, infometati, analfabeti, morți în haznale, înghetati in clase, fara apa si caldura in scoli, fara ghete in picioare, copii care abandonează scoala, copii fara niciun viitor… . Cu toate acestea, Ciolacu are acum tupeu și lipsa de bun simt să vorbeasca despre copii.

  1. 42% dintre copiii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional!

Studiul PISA, realizat de OECD în 2015, plasează România pe penultima poziţie între cele 28 de state UE, la indicatorul performanţe de citire, cu o pondere de 38,7% din persoanele cu vârsta de 15 ani care se situează sub nivelul 2 (mai puţin de 407,47 puncte la test). De asemenea, la performanţele în matematică, România se situează pe antepenultima poziţie între cele 28 de state UE, cu o pondere de 39,9% din persoanele cu
vârsta de 15 ani care se situează sub nivelul 2 (mai puţin de 420,7 puncte la test). Şi în cazul indicatorului performanţă în ştiinţe, România se plasează pe penultima poziţie între cele 28 de state UE cu o pondere de 38,5% din persoanele cu vârsta de 15 ani care se situează sub nivelul 2.”

  1. In Romania, pentru a ajunge la scoala, foarte multi copii fac zilnic naveta. Estimarile vorbesc despre cel putin 400.000 de copii in aceasta situatie, din care doar cei aproximativ 100.000 de copii care apar in statisticile oficiale au beneficiat in trecut de abonamente de calatorie. Dar nici acestia din urma nu vor mai putea obtine abonamente gratuite ori reduse cu 50%. 9% dintre copiii din rural mănâncă 2 mese pe zi doar uneori, iar 2% niciodată, 9% merg uneori si intotdeauna flămânzi la culcare, 5% au doar uneori suficientă mâncare să mănânce, iar 3% nu au niciodată destulă mâncare.- 2018, cercetae bunastarea copiilor din mediul rurl, Cercetători la Academia Română, Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii

In 2016, conform studiului realizat de Salvati Copiii, 1 copil din 6 era batut in mod repetat de alti copii si, similar, 1 din 6 copii batea in mod repetat alti copii.

România este pe locul doi în UE în ceea ce privește riscul de sărăcie și excluziune socială, fenomenul amenințându-i în primul rând pe cei mici. În plus, la noi, un sfert din absolvenții de liceu nu se mai înscriu la bacalaureat, abandonul școlar afectează viitorul unuia din cinci copii și doar unul din trei copii care provin din familii sărace merge la grădiniță, acest prim contact cu sistemul educațioanal văzut de specialiști drept piatra de temelie a viitorului adult”, scrie jurnalista pe pagina ei de Facebook.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.