Programat între jumătatea lui iulie şi 11 septembrie, Festivalul BBC Proms este un eveniment care nu e de ratat nici în acest an. Preţurile biletelor variază între 5 lire,pentru cei care optează să stea în picioare, 20-25 de lire, până la peste suta de lire. Puteţi asculta concertele şi dacă sunteţi în ţară, şi nu la Londra, la BBC şi Radio România Muzical.

Sălile (London´s Royal Albert Hall, Cadogan Hall), şi locurile în aer liber( Hyde Park) unde vor avea loc concertele, dar şi programul complet, le puteţi găsi pe site-ul https://www.bbc.co.uk/proms/2010.

Ultima noapte, pe 11 septembrie, va fi una specială, cu un spectacol grandios în Hyde Park, unde invitaţi de onoare vor fi Dame Kiri Te Kanawa,

Jose Carreras, Kerry Ellis & Brian May

Fundat în 1895, festivalul anual BBC Proms este alcătuit în acest an din 76 de concerte .

Un reper important în agenda Festivalului BBC Proms 2010 îl reprezintă seria Beethoven cu integrala concertelor pentru pian propusă de Paul Lewis, un pianist de marcă.

Cele 5 opusuri sunt programate în patru concerte în care artistul colaborează cu orchestre şi dirijori diferiţi, oferind perspectiva unei viziuni solistice unitare integrate unui decor simfonic mereu proaspăt.

Tradiţia serilor Beethoven reînvie astfel în istoria festivalului, dezvăluind modalităţi creative de prezentare a muzicii care pleacă de la standardele clasice, implicând însă sensibilitatea contemporană.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.