Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, va vizita la începutul săptămânii viitoare Polonia şi Lituania, pentru a purta consultări pe tema situaţiei din Ucraina, a anunţat vineri Casa Albă, potrivit mediafax.

Vicepreşedintele american are programate „reuniuni cu parteneri din regiune, cu scopul de a discuta evenimentele din Ucraina şi alte dosare regionale”, a precizat Casa Albă într-un comunicat. Biden se va întâlni cu şeful de stat şi cu premierul Poloniei, dar şi cu preşedinţii celor trei state baltice (Lituania, Letonia şi Estonia), potrivit aceleiaşi surse.

Cu aceste ocazii, Biden va avea „consultări asupra măsurilor privind susţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a precizat Executivul american, care a denunţat referendumul din Crimeea.

Turneul diplomatic al vicepreşedintelui american va începe luni şi se va încheia miercuri.

În ultimele zile, Polonia şi statele baltice şi-au exprimat îngrijorările în legătură cu mişcările de trupe ruse din Crimeea.

Duminică, Ministerul polonez al Apărării a anunţat că Statele Unite vor trimite în Polonia 12 avioane de vânătoare de tip F-16 şi 300 de militari.

Statele Unite au trimis deja, pe 6 martie, patru avioane de tip F-15 pentru a consolida supravegherea spaţiului aerian al statelor baltice.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.