Home Actualitate Jens Stoltenberg, după descoperirea noile fragmente de drone: Atacurile Rusiei sunt destabilizatoare. Suntem solidari cu România

Jens Stoltenberg, după descoperirea noile fragmente de drone: Atacurile Rusiei sunt destabilizatoare. Suntem solidari cu România

by George Avram

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a  discutat cu președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, despre atacurile Rusiei asupra Ucrainei de la Dunăre și despre noile fragmentele de dronă găsite în județul Tulcea.

Jens Stoltenberg: Suntem solidari cu România

Secretarul general al NATO spune că atacurile  Rusiei  în zona Dunării „sunt destabilizatoare”, d ar își exprimă întreaga solidaritate cu România.

„Am vorbit cu Klaus Iohannis despre atacurile rusești asupra Ucrainei de la Dunăre și despre părțile de dronă găsite în România. Niciun semnal al unei intenții de a lovi NATO, dar aceste atacuri sunt destabilizatoare. Salut decizia Statelor Unite de a disloca mai multe avioane F-16 pentru poliție aeriană. Suntem solidari cu România”, a scris Jens Stoltenberg, sâmbătă, pe Twitter.

 

Președintele Klaus Iohannis a avut o reacție rapidă de această dată și condamnat atacurile Rusiei, care „încalcă normele de drept internațional, fiind crime de război”.

„Identificarea astăzi de către autoritățile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă. Condamn cu fermitate acest incident provocat de atacurile rusești la porturile ucrainene de la Dunăre!”, a declarat Președintele României.

Tags: jens stoltenbergklaus iohannisnato

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.