Home Actualitate Izvorul Tămăduirii

Izvorul Tămăduirii

by Ana Barb

Izvorul Tamaduirii – praznic inchinat Maicii Domnului

In fiecare an, in prima vineri dupa Pasti, Biserica Ortodoxa sarbatoreste Izvorul Tamaduirii. Este un praznic inchinat Maicii Domnului, menit sa arate rolul Fecioarei Maria in lucrarea mantuirii oamenilor. Mentionam ca aceasta zi este inchinata si lui Hristos, pentru ca El este Izvorul Tamaduirii. Maica Domnului, fiind foarte unita cu El, primeste darul vindecarii de boli si prin El devine si ea izvor al tamaduirii. Tot astazi se face pomenire si de sfintirea bisericii numita „Izvorul datator de viata” sau „Izvorul Tamaduirii” de la Constantinopol, ridicata in secolul al V-lea de imparatul Leon, rezidita apoi de imparatul Justinian si de imparatii Vasile Macedoneanul si Leon cel Intelept.

Numele de Izvorul Tamaduirii aminteste de o serie de minuni savarsite la un izvor aflat in apropierea Constantinopolului.

Potrivit traditiei, Leon cel Mare, cu putin timp inainte de a ajunge imparat, se plimba printr-o padure din apropierea Constantinopolului. Intalneste un batran orb care ii cere sa-i dea apa si sa-l duca in cetate. Leon va cauta in apropiere un izvor, dar nu va gasi.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.