Noi stenograme din cazul Bercea – Băsescu au apărut marți seara. Stenogramele înregistrărilor DNA cu flagrantul presupusului șantaj la Mircea Băsescu au fost difuzate, marți, la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, și fiul Grinică Ion Anghel, îi spun lui Mircea Băsescu că se vor duce la procurori cu toate probele și înregistrările strânse după discuțiile avute de fratele președintelui cu membrii familiei, dacă nu își văd banii înapoi. Nu la presă, la DNA, spune de mai multe ori Izaura.

 ”ANGHEL IZAURA: Nașule, eu dacă mă duc la DNA și dau la DNA și mata într-o săptămână ești arestat!

MIRCEA BĂSESCU: Poftim?

ANGHEL IZAURA: Într-o săptămână ești arestat dacă eu dau filmarea! Îți garantez milion la milion! …

ANGHEL GRINICĂ ION: Dumneavoastră sunteți și filmați și când i-ați spus lui Florin că i-ați dat banii și lui fratele dumneavoastră, TRAIAN.

CONSTANTIN MARIUS: Sunt filmați și banii și tot!

BĂSESCU MIRCEA: Mă, cine știe ce-oi fi spus eu, mă, atâtea s-ar fi putut să le fi spus, na… că eram cu Marian, știi, să vă ajutăm, pe Marian să…

ANGHEL IZAURA: Ești filmat, nașule! Și Doina e filmată!”

Izaura Anghel îi propune lui Mircea Băsescu să meargă în vizită la penitenciar, la Bercea Mondial, iar fratele președintelui admite că e o variantă de a se înțelege, dar nu refuză oferta fiilor lui Bercea. Apoi, conform stenogramelor, Izaura Anghel încearcă să ofere niște perioade de timp pentru restituirea, de către Mircea Băsescu, a banilor dați de familia lui Bercea Mondial.

“ANGHEL IZAURA: … rămâne 50 și mai rămâne 230! Și 30.000 de euro mi-i dai pe 15 iunie și 200, îmi mai dai 100 în iulie și 100 în septembrie! (pune banii înapoi pe birou) C-așa nu putem!

BĂSESCU MIRCEA: Greu, mici șansele…”

Mircea Băsescu le spune apoi copiilor lui Bercea Mondial că nu are bani, iar aceștia îi sugerează să ceară împrumut fratelui său. Mircea Băsescu le răspunde că nici Traian Băsescu nu are bani.

“CONSTANTIN MARIUS: Nașule, ești într-o filmare…

BĂSESCU MIRCEA: Afacerea voastră!

CONSTANTIN MARIUS: Ești filmat într-o filmare, ăsta, cumnatu-meu, când venea pe la dumneata, el se făcea că se joacă cu telefonul tot așa și tot filma!

BĂSESCU MIRCEA: Foarte bine dacă a filmat! Hai să vedem ce a filmat!

CONSTANTIN MARIUS: Are și cravată care filmează! Cravată cu cameră în ea! Înțelegi dumneata? Și are filmarea aia cu…

BĂSESCU MIRCEA: Hai să mergem, gata, am plecat, nu mai stau.

CONSTANTIN MARIUS: Are filmarea ând zici dumneata că te duci și dai banii la TRAIAN, și vorbești cu el și facem ceva și rezolvăm…”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.