Cartea Recordurilor – „Official Unique World Records™ Record” – ‘Deepest Para Motoring Flight‘ anunta ca a omologat recordul realizat de Ionut Rites si Adrian Buzan in urma cu cateva luni.
Asadar, primul record mondial de zbor de adancime a fost realizat pe 19 august 2009 de maestrii ai sportului Ionut Rites si Adrian Buzan, ambii instructori si antrenori de parasutism si paramotor.
Zborul s-a realizat in Salina Slanic Prahova, Sala Mihai, la o adancime de 140m, cu o durata de cateva zeci de secunde, zborul fiind conditionat de lungimea salii.
Zborul a fost o premiera mondiala, fiind primul zbor din lume de adancime, realizandu-se intr-un spatiu inchis.
Recorduri:
         Zbor cu paramotorul in spatiu inchis;
         Zbor cu paramotorul la adancimea de 140 m de la nivelul solului.
La scurt timp, a aceasta premiera a fost omologata de Cartea Recordurilor World Record Academy din Statele Unite ale Americii.
Recordul actual:
Dupa aproape 7 ani, pe data de 22 martie 2016, la initiativa Asociatiei “Invata sa inveti”, a reaparut ideea reluarii recordului, intitulat “ZBOR IN ADANCURI”.
Evenimentul „ZBOR IN ADANCURI ” a fost organizat de Asociatia „Invata sa Inveti”, „Centrul de Strategii Aplicate” si Asociatia Sportiva “Phoenix Club 89” in parteneriat cu SC Salrom SA care si-a propus construirea imaginii de tara si a obiectivelor turistice de interes international.
Din partea Asociatiei Invata sa Inveti” si-au dat concursul d-na presedinta Valeria Tivda si Liviu Tataru, pilotul Ionut Rites – antrenor al Sectiei de Motoparapanta a CS Universitatea de Vest din Timisoara, pilotul Adrian Buzan – presedinte al Asociatiei Sportive „Phoenix Club 89”, iar domnii directori Alexandru Duca, Cosmin Marinescu si Costin Nicolescu din partea SC Salrom SA, au facut ca toata aceasta aventura sa fie posibila.
Pe langa cei nominalizati, echipa a cuprins prieteni, apropiati si iubitori ai zborului carora le multumim pe aceasta cale.
Salina Slanic Prahova este cea mai mare din Europa, iar Sala Unirea unde s-a realizat zborul are o adancime de -208m de la nivelul solului, latime de aprox. 33m in conditiile in care anvergura aripii are in jur de 16 m, inaltime de 54m iar lungimea unei ture intregi de zbor, conform datelor oficiale date de conducerea Salinei, este de 748m. Astfel, distanta totala de zbor a fost de peste 5km, intr-un timp de peste 12 minute.
Precizam ca acest zbor a doborat recordul anterior stabilit tot de catre doi piloti, adancimea fiind coborata de la -140m la -208m, iar ca element de noutate, zborul celor doi piloti s-a realizat simultan.
Confirmarea zborului de record a fost facuta si de catre conducerea Salinei Slanic Prahova printr-un document oficial.
Recorduri:
         Zbor cu paramotorul la adancimea de 208 m de la nivelul solului;
         Zbor cu paramotorul simultan, de catre doi piloti, in spatiu inchis;
         Zbor de durata, aproximativ 12 minute;
         Zbor de distanta, fara aterizare, peste 5 km.
 
In prezent, acest record e fost omologat de catre Cartea Recordurilor – „Official Unique World Records™ Record” – ‘Deepest Para Motoring Flight‘.

 

 
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.