Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a vândut participaţia de 45% din titlurile UniCredit Ţiriac Bank SA către acţionarul majoritar al băncii, UniCredit Bank Austria, subsidiara grupului italian UniCredit.

„UniCredit Bank Austria cumpără acţiunile reprezentând 45% din UniCredit Ţiriac Bank S.A. deţinute de Ţiriac Holdings, majorându-şi astfel capitalul deţinut în cadrul UniCredit Ţiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%”, se arată într-un comunicat transmis de grupul italian.

Cele două părţi au agreat să nu dezvăluie prețul de vânzare sau oricare alte detalii ale tranzacției. Voci din piaţă susţin că participaţia lui Ion Ţiriac se ridică undeva la 300 milioane de euro, scrie cotidianul.

“Aș dori să-i mulțumesc lui Ion Țiriac și reprezentanților Țiriac Holding pentru colaborarea excelentă și pentru angajamentul arătat în ultimii ani. În urma achiziției de la Royal Bank of Scotland a portofoliilor de clienți de retail și corporate din România (tranzacţie perfectată în 2013 – n.r.), continuăm acum să ne consolidăm și să ne extindem poziția pe piața din România prin această tranzacție”,
a declarat Carlo Vivaldi, vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit şi şeful diviziei Europa Centrală şi de Est la UniCredit Bank Austria AG.

Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la peste 800 de milioane de euro.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.