Spectacolul „Dineu cu proşti”, montat de Ion Caramitru la Teatrul Naţional Bucureşti, şi „Artă”, pus în scenă de Cristi Juncu la Teatrul Bulandra, se numără printre reprezentaţiile care deschid, în această toamnă, stagiunea teatrală din Capitală.

Primul spectacol în premieră, la Teatrul Naţional Bucureşti, este „Spitalul special”, de Ştefan Iordănescu. Spectacolul, care face parte din programul „Procesul comunismului”, va fi prezentat publicului pe 18 şi 19 septembrie.

Sala 99 a Teatrului Naţional va găzdui spectacolul „Scara pisicii”, de Irina Popescu Boieru – în cadrul programului „Uşi deschise pentru toţi”. Din distribuţie fac parte Florentina Ţilea şi Liliana Hodorogea, iar premiera spectacolului va avea loc în luna octombrie. Tot în octombrie, la Sala 99, este programat spectacolul „Dineu cu proşti”, de Ion Caramitru, după un text de Francis Veber.

De asemenea, Sala Amfiteatru a Naţionalului bucureştean va găzdui, în noua stagiune, premiera „Juma’ de viaţă/ Half Life”, de John Mighton, în regia lui Cristian Theodor Popescu. Regizorul, care a petrecut câţiva ani în Canada înainte de a se reîntoarce în ţară, propune, astfel, o piesă specială, distinsă în 2005 cu Governor General´s Award for Drama, unul dintre cele mai prestigioase premii canadiene.

Teatrul Odeon prezintă, la început de stagiune, pe 17 septembrie, spectacolul „Scrooge”, după „Un colind de Crăciun”, de Charles Dickens. Spectacolul este organizat de fundaţia Universal Artist Unforgettable şi îi are în prim plan pe studenţii anului III – Arta Actorului, clasa profesorului Florin Zamfirescu, de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală.

La Teatrul de Comedie este în pregătire spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, în regia lui Gelu Colceag. Premiera spectacolului, care îi are în distribuţie pe Emilia Popescu, Ştefan Bănică, Diana Cavallioti şi Constantin Diţă, va avea loc în septembrie. Tot la Comedie este în lucru spectacolul „Capcana timpului”, de Gabriela Dumitru, în care joacă, printre alţii, Dragoş Huluba, Gloria Găitan, Daniel Iordan, Sandu Pop şi Cosmin Seleşi.

La Teatrul Bulandra va fi prezentat în premieră, pe 24 septembrie, spectacolul „Artă”, de Cristi Juncu, după textul omonim de Yasmina Reza. Din distribuţie fac parte Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu şi Gheorghe Ifrim.

Pe de altă parte, la Teatrul Metropolis stagiunea va fi deschisă de două avanpremiere. Astfel, sâmbătă va fi prezentat spectacolul „Nebuna din Chaillot”, de Jean Giraudoux, în regia lui Alice Barb. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Ileana Stana Ionescu, Alexandrina Halic şi Ana Ularu.

Cea de-a doua avanpremieră a teatrului de proiecte din Capitală este „Baba care ascultă Abba”, în regia lui Teo Herghelegiu, după un text de Catherine Aigner. Din distribuţia spectacolului, care va fi prezentat pe 21 septembrie, fac parte, printre alţii, Luminiţa Gheorghiu şi Emilia Dobrin.

Mai multe amănunte puteţi citi pe www.mediafax.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.