Home Actualitate Iohannis: Români, ați fost niște eroi astăzi. Respect celor care au votat în diaspora

Iohannis: Români, ați fost niște eroi astăzi. Respect celor care au votat în diaspora

by I. B.

Klaus Iohannis, candidatul Alianței Creștin-Liberale Partidul Național Liberal-Partidul Democrat Liberal, a declarat, duminică seara, după anunțarea rezultatului exit-pollurilor la ieșirea de la urne, pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale că ”votul a decurs fenomenal”.

Candidatul ACL a cerut Guvernului, duminică, la închiderea urnelor de votare, să prelungească programul de votare în diaspora.

„Dragi români, aţi fost nişte eroi, astăzi. Votul a decurs fenomenal. O prezenţă enormă, astăzi, la vot. Vă mulţumesc tuturor că aţi ieşit să votaţi preşedintele României. Un gând special şi respect tuturor celor care au votat în diaspora, cu toate că în foarte multe locuri a fost nevoie să aştepte foarte multe ore până au reuşit să îşi exprime votul”, a afirmat Iohannis, la sediul ACL.

„Este o zi specială astăzi. După 25 de ani de la Revoluția română, oamenii au ieșit din casă pentru a lupta pentru dreptul la vot. Miza de azi a fost dreptul la vot. Este incredibil. Solicit Guvernului acum, în ceasul al 12-lea, să prelungească votarea în diaspora. Solicit un minim respect față de românii care vor să își dea votul în diaspora. Guvernul va trebui să își asume această organizare”, a spus Iohannis.

„Voi avea emoții până când Curtea Constituțională va valida rezultatele votului. Rezultatul din această seară este foarte bun”, a declarat candidatul ACL.

„Este nevoie de votul prin corespondență și de votul electronic”, a încheiat Klaus Iohannis.

Primele rezultate de tip Exit-Poll ale acestui tur de scrutin îi plasează pe Victor Ponta şi Klaus Iohannis fie la egalitate, fie la o diferenţă de până în 1%.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.