Acuzațiile de plagiat în cazul tezelor de doctorat nu vor mai fi verificate de CNATDCU, ci de universitățile unde a fost obținut titlul de doctor, a decis Senatul astăzi. Președintele a reacționat dur pe Facebook.  Astfel, titlurile de doctor în caz de plagiat vor putea fi retrase doar la decizia universităților care le-au emis.

„În cazurile în care există indiciile unor plagiate, avem nevoie de verdicte clare, realizate după criterii transparente. Decizia de astăzi a Senatului riscă să afecteze verificarea imparțială a acuzațiilor de plagiat, care au devenit tot mai dese în ultimii ani. Este cel puțin suspectă graba cu care s-a acționat pentru modificarea Legii educației, fără o discuție pe fond, într-un moment în care toată lumea așteaptă integritate şi performanţă”, a scrie președintele pe Facebook.

Această lege va ajunge acum pe masa președintelui Klaus Iohannis, care va fi obligat să o promulge, deoarece în prima instanță a trimis-o înapoi pentru reexaminare, dar acum a primit-o înapoi cu aceleași prevederi, iar Constituția nu îi permite o a doua respingere, potrivit B1.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.