Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a făcut, vineri, apel public la unitatea liberalilor, adresându-se inclusiv votanţilor din primul tur al prezidenţialelor ai lui Călin Popescu Tăriceanu, apreciind că acesta „va fi practic subordonat PSD” în condiţia în care Victor Ponta îl va desemna premier.

Iohannis spune că după 25 de ani de la Revoluţia din 1989, România are şansa să se angajeze definitiv pe drumul valorilor occidentale şi „să sancţioneze un mod de a face politică defectuos, care a îngreunat dezvoltarea sănătoasă a ţării noastre în acest sfert de veac”.

„Contracandidatul meu, deşi clamează că doreşte să facă marea unire a oamenilor din această ţară, nu a făcut decât să încerce să ne dezbine. Nimeni nu cunoaşte mai bine această realitate decât o cunosc liberalii. Victor Ponta a făcut toate eforturile pentru a ne diviza, cu scopul de a ne slăbi forţa şi de a ne aduce la tăcere. Îl asigur că nu va reuşi să o facă, pentru că suntem mai uniţi ca niciodată! Niciun liberal autentic, indiferent că este membru de partid sau este doar un simpatizant liberal, nu va accepta vreodată să fie condus politic de un lider PSD”, susţine Iohannis.

El se declară „absolut convins că foarte mulţi dintre votanţii lui Călin Popescu Tăriceanu au fost de bună credinţă, considerând orientarea acestuia ca fiind liberală, şi se văd puşi acum în faţa unui troc politic, voturile lor fiind tranzacţionate pentru o iluzorie funcţie de premier”.

Iohannis precizează că Tăriceanu, chiar presupunând că Victor Ponta şi-ar respecta de data aceasta cuvântul şi l-ar desemna prim-ministru, va fi practic subordonat PSD, motiv pentru care impunerea vreunei politici liberale este iluzorie.

Liderul PNL menţionează că în competiţia electorală a rămas un singur candidat care reprezintă principiile şi valorile de dreapta şi face un apel la unitate faţă de „toţi cei pe care politica dezbinării” promovată de Victor Ponta a încercat să-i separe.

„Fac un apel pentru unitatea liberalilor, pentru a găsi în noi forţa de a coagula societatea în jurul principiilor democratice, care astăzi sunt puse în pericol!”, mai spune Iohannis.

Apelul liderului PNL vine după ce partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a anunţat pentru vineri seara „semnarea declaraţiei politice de refacere a Uniunii Social Liberale – USL 2.0” la Palatul Parlamentului.

sursa- mediafax.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.