Analistul economic Ilie Serbanescu a analizat creșterea economică prezentata de Executiv si a etichetat-o drept „falsă”. Intr-un interviu acordat ZiuaNews, Serbanescu arata ca respectiva crestere economica despre care vorbeste Guvernul s-a realizat la exporturi, ceea ce înseamnă că „profitul pleacă în afară” iar țara noastră nu se alege cu nimic.

„Actualul ministru de Finanțe încearcă să facă o legătură, după mine, forțată între folosirea numerarului și evaziunea fiscală, dar, după părerea mea, nu este o legătură. Dacă ar studia datele Ministerului de Finanțe, nu ale altcuiva, ca să vadă care dintre impozite nu se plătesc sau în cazul cărora dintre impozite există rată mică de colectare ar vedea că nu are nicio legătură cu folosirea numerarului. Vrea să introducă niște legi care să îngădească folosirea numerarului cu teza că în felul acesta se va combate evaziunea fiscală. Nu cred că au legătură. Cele mai mari rate de neîncasare sunt la TVA și la impozitul pe profit. Astea nu se plătesc oricum cu numerar. Există încă un comerț mare, ca să spun așa, dezvoltat mai ales în zona rurală, care se face direct cu numerar și atunci atârnă greu în balanță acest lucru, spre deosebire de alte țări unde partea rurală este foarte mică, este și ea înregimentată, bancarizată și cu card și atunci se folosește mai puțin numerar. Dar dacă e o evaziune fiscală mai mică, este nu pentru că nu se folosește numerarul, ci pentru că există alte metode care blochează această evaziune”, a declarat Ilie Serbanescu.

loading...

2 COMENTARII

  1. Ilie Serbanescu…….un mos care stie ceva carte dar…..din pacate „nu ne vindem tzara”, marota care o sa ne omoare cat de curand, nu mai poate fi valabila. Adica ….nu ne vindem tzara cui? Lor sau LOR. Prefer sa o dau pe tzara mea unui neamt, sa ma fure el decat unui analfabet roman…….care va iesi la alegeri chiar daca nu l-a votat nimeni. Si…….nu va suparati dar chiar nu mai suport sa vad un Tanczos Barna care sa ma reprezinte vreodata

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.