şi are chipul unui copil de câţiva anişori…..nu!!! nu vă închipuiţi un copil de reclamă cu bucle blonde şi ochi albaştrii…Nu…Un copil normal cu un tricou prea mare pentru el, adidaşi stâlciaţi, obrăjori murdari, un zâmbet ştirb şi două codiţe.

Un copil care se joacă pe uliţa fierbinte a unui sat din Bărăgan, prin praf, sub o temperatură de 40 de grade şi nimeni nu se întreabă unde este…Este SINGUR….părinţii sunt probabil pe câmp, bunicii de asemenea, preocupaţi să îşi asigure traiul zilnic nu au timp să se ocupe şi de un copil…la urma urmei şi ei au crescut la fel.

Bate mingea…o minge care a văzut şi vremuri mai bune, murdară, care nu prea sare…şi totuşi e suficient ca faţa acestui copil să fie toată numai bucurie.

L-am privit câteva minute…m-a impresionat….aţa că am început căutările prin podul copilăriei mele în speranţa că voi găsi ceva mai mult decât o minge în stare bună. Am găsit-o, am coborât în uliţă şi i-am întins-o fetiţei cu cozi strâmbe şi zâmbet ştirb… M-a privit cu ochi mari, nedumerită…”Ia-o! Este a ta! Ţi-o dau ţie să fie a ta de tot!”

A luat-o şi mi-a zâmbit larg….”Când o să fiu mare vreau să fiu ca tine!” Am privit-o uşor nedumerită…”Bună, aşa ca tine!”

Inocenţa există…şi ea are chipul unei fetiţe ştirbe care bate mingea într-o zi fierbinte de vară pe o uliţă a Bărăganului….

Un copil abandonat, chiar dacă nu în sensul clasic al accepţiunii, aşa cum sunt mulţi copii în zilele noastre, când părinţii sunt prea preocupaţi de joburi şi de problemele curente, de siguranţa zilei de mâine, de rate… Câţi dintre dumneavoastră, cei care sunteţi părinţi, vă lăsaţi probleme de serviciu la serviciu?!?!? Câţi dintre dumneavoastră vă implicaţi în jocul copilului dvs cu tot sufletul şi câţi sunteţi cu gândul la facturile care se adună, la cât a crescut TVA-ul, la cât va costa întreţinerea….

Faceţi un exerciţiu, fiţi partener de joacă pentru copilul dvs într-o zi, amintiţi-vă ce vă plăcea să faceţi când aveaţi 5, 7, sau 12 ani…sunt convinsă că fericirea pe care o veţi aduce va merita tot timpul de lume.

NR. Anca Ionescu este psiholog

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.