Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a inițiat proiectul legislativ cunoscut drept „legea antilegionară”, care a fost promulgat în urmă cu câteva săptămâni de către președintele Klaus Iohannis.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, numita in media in ultimele zile ca Legea antilegionari, a fost initiat de trei parlamentari; Crin Antonescu, Andrei Gerea (in prezent ministru al Energiei) si George Scutaru, fost parlamentar, devenit apoi consilier pe probleme de securitate nationala al presedintelui Klaus Iohannis, intre timp a demisionat si este cercetat de DNA.

Acest proiect, însă, nu a fost primit foarte bine de către toată clasa politică și de către societatea românească. Mai mult decât atât, a stârnit controverse serioase la nivelul opiniei publice.

Acum, Crin Antonescu s-ar putea trezi cu alte probleme.

Lucia Hossu Longin, realizatoarea „Memorialului durerii” de la TVR, a luat poziţie faţă de Legea 217/2015.

„Un fan al Memorialului ma întreabă pe Facebook de ce nu reacţionez la Legea antilegionară. Din mai multe motive, cel mai important fiind acela că această lege este, după opinia mea, un produs al unor minţi rătăcite, care, fără să le oblige nimeni, se întorc la o legislaţie stalinistă, represivă. Prima întrebare este: unde văd aceşti domni iniţiatori ai legii recrudescenţa fenomenelor fasciste, legionare, rasiste, în România?”, a întrebat Lucia Hossu Longin.

„Bazându-se pe sentinţele anilor 1945-1960 date de tribunalele poporului, recunoscându-le „viabilitatea”, iniţiatorii Legii nu fac decât să confirme opera neagră a Securităţii, să se aşeze în umbra acesteia, să o legitimeze că ar fi îndeplinit o misiune „patriotică”. (…) Actul legislativ e de o asemenea gravitate încât nicio poruncă de aliniere la legislaţia europeană nu îl poate salva. Actul legislativ este la fel de nociv cum a fost şi sistemul comunist. (…) Cine a cercetat dosare la CNSAS a observat, ceea ce le scapă iniţiatorilor Legii, pe care nu prea i-a văzut nimeni în sălile de studiu, că, pentru a reţine, a tortura şi a condamna, Securitatea şi justiţia comunistă foloseau, pentru 80% din cazuri, eticheta de legionar, fascist. Chiar dacă nicio probă nu susţinea vinovăţia”, a mai spus ea, citată de DC News.

Lucia Hossu Longin afirmă totodată că îi va da în judecată pe inițiatorii legii, printre care și Crin Antonescu, pentru ca această lege să fie retrasă și reformulată în termeni europeni.

„Acum se vrea o întoarcere înapoi la cărţi interzise, texte interzise, biografii interzise, la poliţia politică a anilor ’50 care ar urma să ne spioneze internetul şi declaraţiile. Eu personal, ca autoare a „Memorialului durerii”, voi face plângere penală iniţiatorilor legii pentru ca acest document să fie retras şi reformulat în termeni europeni.

Mi-aş fi dorit ca la Palatul Cotroceni să se afle un profesor de istorie, şi nu unul de fizică sau cel puţin un om căruia să-i fie scumpă onoarea acestei ţări, dobândită prin atâtea decenii de rezistenţă anticomunistă şi prin atâţia martiri”, a adăugat Lucia Hossu Longin, mai scrie DC News.

sursa: psnews

loading...

5 COMENTARII

 1. Sunt prea multi antiromani si antiRomania care scriu, posteaza pe net, oriunde. Ii plateste Ponta??
  Si mai cine? Ca pare o adevarata campanile impotriva noastra.
  Da, suntem cel mai tolerant popor, iubim strainii si conationalii, dar de o vreme, dup ace s-a furat tot, restul a fost distrus, a inceput distrugerea finala: a sufletului romanesc.
  Scriu asazisi romani care lovesc in diaspora din dragoste pt Ponta. Consumul din tara e sustinut cu banii din diaspora, deci sit axe si impozite, pensii, salarii.
  Conducatorii nostrii se intrec sa se puna bine cu diversi (si ciudati) straini, cu Turcia, cu islamul, cu evreii, cu rusii, chinezii… Ce folosim noi din asta?
  Parca toti vor o bucatica din Romania. Parca prea multi s-au napustit asupra Romaniei si vor sa rupa, sa domine, sa ne calce in picioare, sa ne puna pumnul in gura (vezi legea antilegionara, de fapt antinationala, care este o provocare din care nu castiga decat Rusia).
  Nu e nicio o problema cu moscheea, OK, dar de ce scoala musulmana??????? Asta poate fi scoala de teroristi. Care e urgent si necesitatea??????? Nu e scoala in limba turca, araba, etc. NU, e scoala musulmana…deci e pericol.

  • Ai dreptate dar in ce priveste toleranta romanilor, nu se datoreaza bunatatii romanilor ci lacheismului, parvenitismului si nu in ultimul rand, umilintei si prostiei devenita reprezentativa pt romani ,,Iubim” strainii in speranta ca poate ne dau ceva, in realitate suntem de un egoism si o fatarnicie fara seaman, ne-am tiganizat complet, avem aceleasi ambitii ca tiganii, adica sa parvenim, sa etalam bogatii si fudulia ne defineste.

 2. Institutul Wiesel vrea sa conduca justitia din Romania, sa-I invete sa ne aresteze daca nu ne aruncam la gunoi eroii, martirii, sfintii nostrii si daca nu ne inchinam la ail or.
  Toate autoritatile statului sunt de accord cu ei. DE CE???????
  E O PROVOCARE CARE URMARESTE ORI SA EXTERMINE CONSTIINTA POPORULUI ROMAN, ORI SA NASCA TULBURARI, MISCARI NATIONALISTE SI ULTRA NATIONALISTE. CUI FOLOSESTE???
  Ni se spune pe la colturi ca asa vor americanii…
  EU NU CRED CA AMERICANII SUNT ANTIDEMOCRATICI, NICI PROSTI!!!!!!!
  EU NU CRED CA AMERICANII NE SPUN CA HOTARARILE TRIBUNALELOR BOLSEVICE, RECUNOSCUTE DE URSS, SUNT VALABILE SI AZI.
  SI EU NU CRED CA LEGEA ANTILEGIONARA FOLOSESTE AMERICANILOR. NICI ROMANIEI.
  EA POATE FOLOSI DOAR LUI PONTA SI RUSIEI (DUPA ISRAEL, DE FAPT CATIVA EVREI BOLSEVICI, EXALTATI SI ROSI DE O URA DE ZECI DE ANI)
  RUSIA SUSTINE SI ARE RELATII CU MISCARILE NATIONALISTE SI DE EXTREMA DREAPTA DIN EUROPA.
  LA NOI NU EXISTA. DAR CINEVA VREA SA PROVOACE.
  CONDUCATORII NOSTRII SUNT MANIPULATI, MINTITI, TRADATORI, PROSTI????????
  NU MAI INTELEGEM NIMIC SI EI NU AU BUNUL SIMT SA NE EXPLICE.
  LEGEA ANTILEGIONARA E O MARE LOVITURA PT IOHANNIS SI UN CASTIG PT PONTA, CARE NU MAI E INAMICUL PUBLIC NR.1.

 3. Noi, asa cum suntem noi ca popor (si-i includ pe toti care vor sa fie inclusi si traiesc langa noi), am iertat si iertam si nu vrem razbunare si penitenta vesnica din partea nimanui.
  Principalul scop al acestui popor, acum, este sa supravietuiasca, fizic, dupa ce s-au distrus cateva milioane de locuri de munca in Romania.
  Ne chinuiam sa supravietuim si moral, ca si constiinta nationala, dar nu vorbeam despre asta.
  Dar acum, e intr-adevar noaptea mintii.
  De ce spun reprezentantii (doar unii reprezentanti) evreilor ca ne urasc pe noi, romanii, mai mult decat pe germanii ??!!!
  Ma intreb de cativa ani, dupa o emisiune la TVR1. Acum, cred ca incepem sa intelegem, exact ce ati spus, pt ca a fost o vreme cand eram sclavi, ca niciun alt popor. Ei ii respecta mai mult chiar si pe unguri. Si nu accepta ca odata, eroii neamului s-au ridicat, pentru tara si popor. Nu impotriva lor. Pt noi.
  Si mai cred ca ne urasc atat de mult (in posturi pe NET, vezi „Gandul”, ne fac rromi si naparci si rromanika,etc); PT CA ISI PERMIT. PT CA CEI CARE NE CONDUC LE PERMIT.
  Tot ce scriem noi aici sau alti romani, oriunde, la fel, nu este discriminare sub nicio forma.
  Aceasta lege este o grava provocare, o grava discriminare la adresa romanilor si Romaniei. Sa ti se interzica sa gandesti, sa simti, sa-ti cunosti istoria, cu bune si rele, sa se calce justitia in picioare (la ordin prezidential) spunandu-i-se ca trebuie sa ia indicatii de la un institut; acel institut sa spuna ca a venit vremea sa le cinstim martirii lor, deci sa-i aruncam la gunoi pe ai nostrii….
  Toate sunt o grava discriminare la adresa poporului roman.

  Si nu cred, eu NU CRED CA AMERICANII AU CERUT ACEASTA FORMA!!!!!!
  NU CRED. Americanii nu sunt nici antidemocratici, nici prosti.
  I-am asteptat aproape un secol si nu cred ca acum, cand vin, ne vor morti, sufleteste, fizic apoi. Nu cred ca vor sa faca un alt Israel aici, pe pamantul nostru.
  Da, americanii cer legi democratice, antirarism; neo-nazi este extrem de dezvoltat in Europa. Noi nu stim, nu avem timp sa vedem.
  Da, neo-nazi din Europa sunt folositi (unii) de Putin.
  Dar romanii sunt primele victime ale acestor grupari sau partide. Noi suntem „dusmanul” pt ei, nu evreii. Nici macar invazia imigrantilor.
  Deci noi romanii, asteptam de la conducatorii nostrii sa ne apere, in Europa, in tara. Sa nu mai fim discriminati, alungati, numiti rromi, etc.
  Acum suntem numiti asa si in tara…
  Si peste un popor atat de lovit si umilit, vine o lege care ne spune ca hotararile tribunalelor bolsevice sunt valabile si azi. Ca suntem condamnati vesnic, ca oricine a indraznit sa fie „national” este interzis. De aceea este condamnat doar Ceausescu.
  Comunismul nu! Ba dimpotriva.
  NU CRED CA AMERICANII VOR SA RESTAUREZE BOLSEVISMUL IN ROMANIA!!!!!
  NU CRED.
  Si toti cei care tac acum, ar trebui sa ne vorbeasca.

 4. Ada, evreii ne urasc mai mult decat pe germani pt ca ,,blanda” noastra biserica transformata in spelunca ordinara de canaliile securisto- religioase-masone, in afara de a strange bani pt teschereaua mafiei negre, nu face decat sa induca populatiei usor labile din cauza lipsei de educatie (operatiune bine controlata de catre clasa stapanitoare) ideea ca toate relele pamantului vin dinspre evrei. Toti popii au grija de fiecare data sa anunte ca raul ne urmareste prin acesti evrei. Nici islamistii nu sunt atat de porniti impotriva evreilor, nici germanii reich-ului nu erau atat de porniti impotriva evreilor ca sobolanii BOR motiv pt care este firesc ca acestia sa ne urasca mai mult decat pe germani. Citeste pe diferite site-uri si vei vedea comentarii defaimatoare la adresa evreilor din partea foarte multor imbecili care nici macar nu stiu sa deosebeasca un evreu de alta natie sau care nu pot explica de ce urasc evreii neintelegand ca aceasta ura le-a fost indusa de mafia neagra, a bisericii ortodoxe, cea mai intoleranta confesiune din lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.