Home international India își schimbă numele începând cu 18 septembrie/ Cum se va numi

India își schimbă numele începând cu 18 septembrie/ Cum se va numi

by Ioana Popescu

 India se pregătește să își schimbe oficial numele în „Bharat”, în urma unei sesiuni speciale a Parlamentului, programată pe data de 18 septembrie. Această decizie ar urma să fie înscrisă în Constituția Indiei, informează surse citate de 20 Minutos, conform Rador.

Premierul indian a folosit noul nume pe invitațiile trimise liderilor străini

Prim-ministrul indian Narendra Modi a adus în prim plan această schimbare prin folosirea noului nume, „Bharat”, pe invitațiile trimise liderilor străini pentru summitul G-20. Această inițiativă reflectă o dorință profundă de a renunța la numele „India”, pe care mulți îl consideră un moștenire a stăpânirii britanice.

Adish Aggarwala, președintele Baroului de la Curtea Supremă, explică: „Guvernul condus de Modi a întreprins toate măsurile necesare pentru a transforma India în adevăratul ‘Bharat’. Sub acest nume, ne vom dezvolta și vom înflori. Numele ‘India’ este o denumire impusă de britanici.”

Este important de menționat că numele „Bharat” este folosit de mult timp în cultura indiană și este prezent în texte antice. Astfel, această schimbare de nume aduce cu sine o încărcătură culturală și istorică profundă, simbolizând o întoarcere la rădăcinile și identitatea națională a Indiei.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.