FNT 2015 – ediţia a 25-a se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis. Produs de UNITER, ARCUB şi Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti şi finanţat de Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Bucureşti, Festivalul Naţional de Teatru va avea loc în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015. Partener: Institutul Cultural Român. Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu.

Din cele 44 de titluri anunțate, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti va fi prezent în festival cu trei spectacole. Două dintre acestea poartă semnatura regizorală a bine-cunoscutului Felix Alexa, unul din cei mai apreciaţi creatori de teatru din România. Primul dintre ele este Butoiul cu pulbere de Dejan Dukovski, în scenografia Andradei Chiriac, spectacol montat pe scena Sălii Pictura (cu turnantă!), cu premiera la începutul stagiunii 2014-2015, iar celălalt, de dată recentă, montat la Sala Atelier, este piesa fraţilor Oleg şi Vladimir Presniakov – Terorism, ce a beneficiat de aceeaşi semnătură scenografică, a tinerei şi talentatei Andrada Chiriac.

În afară de cele două creaţii bine primite de public şi de presa de specialitate, în cadrul FNT va mai putea fi urmărit un alt spectacol de succes al Naţionalului bucureştean, realizat în cadrul Programului „Procesul comunismului prin teatru”, 20 de ani în Siberia, după cartea Aniţei Nandriş-Cudla – „20 de ani în Siberia. Amintiri din viaţă”, în regia şi scenografia lui Sorin Misirianţu, un sensibil monolog dramatic susţinut de Amalia Ciolan, actriţa Teatrului Naţional din Bucureşti.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.