Home Actualitate Incendiul de la Colectiv: Doi angajați ISU, reținuți de procurorii anti-corupție pentru abuz în serviciu

Incendiul de la Colectiv: Doi angajați ISU, reținuți de procurorii anti-corupție pentru abuz în serviciu

by S. Z.
Procurorii militari din cadrul Directiei Naționale Anticorupție i-au reținut pentru 24 de ore pe doi angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), pentru abuz în serviciu, după ce acestia s-au deplasat în mai multe rânduri la clubul Colectiv.
Radu Antonina și Matei George Petrica sunt ofițeri-inspectori cu gradul de căpitan în ISU Bucuresti.

Acuzațiile procurorilor:
In perioada septembrie 2014 – primavara anului 2015, Radu Antonina și Matei George Petrica, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știinta nu si-au îndeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.
Concret, cei doi inculpati au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

De mentionat este faptul ca, desi au facut mai multe deplasari la S.C. Colectiv Club SRL, Radu Antonina si Matei George Petrica nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate comerciala sa fie luata in evidenta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Cei doi vor fi prezentanti marti Tribunalului Militar Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.