Mai multi senatori americani solicita Excutivului de la Casa Alba ca SUA sa trimita arme Ucrainei pentru a putea lupta impotriva „invaziei rusesti”. In timpul dezbaterii din Statele Unite referitoare la implicarea in conflictul din Ucraina, presedintele american Barack Obama a luat decizia unei vizite in Europa, pentru a calma spiritele in randul statelor membre NATO speriate de o posibila agresiune dinpre Kremlin.

Seful Comitetului senatorial pentru Relatii Externe din SUA, senatorul Robert Menendez, sustine ca presedintele rus Vladimir Putin „trebuie sa plateasca pentru agresiunea” din Ucraina, iar republicanul John McCain, fostul candidat la presedintia Statelor Unite, crede ca in Ucraina „nu e o incursiune, ci o invazie”, informeaza BBC.

„Trebuie sa le dam ucrainenilor posibilitatea de a lupta si de a se apara”, a declarat senatorul Menendez, care nu sustine o interventie a trupelor americane sau NATO pe teren.

„Nu mai este vorba de niste rebeli separatisti, ci despre o invazie rusa directa. Trebuie sa o recunoastem ca atare”, a mai precizat acesta pentru CNN.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Nu sesizeaza nimeni ca americanii sunt in fapt intelesi cu rusii? Sa provoace un razboi in Europa, care-i va fi catastrofal acesteia?
    Unul din marile blocuri economice si de influenta trebuie pus la pamant. Altfel, viitorul nu este roz pentru nici unul din ele. America e la mama naibii, mai greu sa-i prabusesti cumva temelia, China cam la fel, Rusia e in coltul ei de lume si mentalitati. Cea mai usoara prada este Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.