Deranjat extrem de ancheta Parchetului General asupra fraudelor evidente de la referendumul din 29 iulie, fostul presedinte Ion Iliescu a scris, miercuri, pe blog, ca „haite” de procurori care manifesta „un primitivism feroce” dau navala peste oameni, in case, chestionandu-i asupra votului la referendum. Iliescu este de parere ca, `n aceste conditii, Parlamentul trebuie sa intervina si sa „cheme la ordine” Parchetul General pentru abuzuri, desi legislativul si justitia ar trebui sa fie puteri separate in stat.

[quote type=”medium” align=”left”] „Nu credeam ca, dupa Revolutia din Decembrie 1989, imi va fi dat sa asist la asemenea manifestari de un primitivism feroce – haite de procurori care dau navala peste oameni in case, in mediul rural, pentru a-i chestiona daca au fost la vot pentru referendum. In ce lume traim?!!! De unde au rasarit asemenea specimene, venite parca din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis intr-o asemenea misiune, de esenta fascista?”, a scris Iliescu pe blog. [/quote]

Totodata, presedintele de onoare al PSD se intreaba, retoric, cum au aparat procurorii, despre care considera ca au fost trimisi intr-o „actiune de intimidare” a cetatenilor, drepturile si libertatile cetatenesti, prevazute de Constitutie.

El adauga ca Parchetul General risca sa se transforme intr-un instrument de reprimare a libertatilor, fiind pus in slujba unor interese „inguste” si, in cazul de fata, in slujba unui „om cu tendinte autoritare, care a pierdut sprijinul si increderea cetatenilor”.

[quote type=”medium” align=”left”] „Parlamentul, ca organ reprezentativ suprem al poporului rom=n – asa cum este definit de Constitutie – este dator sa intervina energic si sa cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile savarsite, sa o determine sa-si respecte atributele conferite de Constitutie!”, conchide Iliescu, in cel mai pur stil comunist cu putinta. [/quote]

Stire preluata de la stireazilei.com

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.