Mie personal mi-e clar ca România se apropie de incapacitate de plată sau faliment naţional. Sper să mă înşel.

După ce statul român s-a împrumutat la FMI pentru a salva băncile, eu încă am un semn de întrebare mare legat de semnarea acordului cu FMI urmat la o lună de reducerea provizioanelor băncilor de către BNR, acum se pregăteşte un nou împrumut pentru a mai prelungi ce? Cu o politică de genul mă împrumut la unu 20 de lei, îmi achit datoria de 15 lei şi îmi mai rămâne şi de-o pâine nu văd să ajungem departe.

Faptul că acest guvern anunţă noi tăieri de venituri de la 1 ianuarie 2011, de data asta lovind în persoanele cu handicap, mie imi spune un singur lucru: PUR SISIMPLU NU MAI AU BANI!

Speranța creșterii gradului de colectare a impozitelor e deșartă, veniturile tuturor au scazut și de unde nu e…

Acest guvern total incapabil a acționat ca un manager ce nu își merită numele mergând numai pe economii, tăieri și reduceri, blocând activitatea economică prin tot felul de măsuri aberante și nu în ultimul rând lăsându-și poporul la mâna contractelor abuzive ale bancilor și furnizorilor de servicii și utilități.

Altfel nu se explica cum în Franța un credit are dobânzi de 2-5%, iar în România dobânzile ajung până la 30%.

O să spuneți, ok riscul de țara, bla, bla, bla, bla… un francez care nu își achită ratele e la fel de riscant ca și un român care nu face asta.

Acest guvern a pus la pământ sute de mii de firme private și a aruncat în zona gri a economiei o mulțime de activități.

Un instalator care înainte lucra pe firma sa pentru că vroia și îi convenea să fie legal acum și-a închis firma și lucrează la negru. Și de aici statul a pierdut niste impozite.

Un angajat la privat a ajuns la o înțelegere cu angajatorul său să fie platit la negru decât să fie concediat sau să i se reduca venitul net, în acte având doar salariul minim. Și de aici s-au dus niște impozite.

Și acum, culmea tâmpeniei, un bugetar a pierdut 25% din salariu și plătește impozit mai mic decât acum un an. S-au mai dus niște bani.

Ce face acest guvern de nimicuri cu diplome? Crește taxele, cică așa a zis FMI. FMI i-a contrazis a doua zi dacă vă amintiți. Ei au cerut pur și simplu reducerea deficitelor, asta după ce același guvern a încercat să măsluiască cifrele ca un școlar de generală. Măcar dacă se pricepeau la asta.

Această putere de creditaci nu se lasă dusă, mai cere un credit pentru a mai câștiga timp după mintea lor creață poate, poate vor veni niscaiva fraieri să mai bage niște bani în economia românească.

Boc tot îi dădea la întâlnirea cu Merkel cu investitorii, aia se tot facea că nu aude… voi personal ați mai investi în România?

Se mai spune că exporturile au crescut, că industria merge. Da, merge, la export!

Nu vă faceți iluzii, toate aceste fabrici sunt construite în așa fel încât să poata fi relocate în 2-3 luni. Cunosc sistemul destul de bine și vă garantez că până și Dacia sau Sidex pot fi mutate în maxim un an.

Peste toate astea se adauga o criză politică și instituțională fără precedent. România de când a avut primul ei trib pe teritoriul său nu cred că a trăit așa ceva.

Triburile alea aveau un lider, dar liderul se consulta și cu sfatul înțelepților și nu îi acuza de subminarea tribului pe războinici.

Se știe că românilor le place să își trăiască viața. Nu e nimic rău în asta. Și se mai știe că și muncesc, nu credeți declarațiile a tot felul de „vorbitori”, pentru că am auzit impresii favorabile din partea unor directori de concerne multinaționale care nu cred că aveau vreun interes în a-mi peria poporul.

Îmi spunea un prieten: românii nu mai au chef nici să muncească, nici să bea, nici măcar să mai f… darămite să se mai revolte.

Numai o putere idioată s-ar putea bucura că poporul ei a căzut în această apatie. Pentru că apatia aceasta aduce cu ea întunericul, lipsa de educatie, sălbaticirea în final și reactii violente față de cel care are mai mult.

Și ei au, au contracte preferențiale, au conturi, vile, mașini și tupeu. Și dacă Casa poporului nu l-a salvat pe Ceaușescu nu știu cum pot ei crede ca îi va salva o vila?

A fost un vis frumos să trăiești în România după ´89 până am vazut că inițiativa privată, independentă de mafia politică, e pusă la pământ, intelectualii buni sunt denigrati de cântatorii de ode, munca salariaților e furată dacă nu de patron cel putin de stat, că telefoanele se ascultă iar, că opoziția e ignorată, că banii și relațiile îți cumpară ce justiție, educație și medicină vrei și că a avea opinii contrare Puterii e dăunător sănătății.

Ce nu a învațat aceasta Putere încă de la cea de dinainte de ´89 e că îndobitocirea unei populații va duce întotdeauna la proteste violente chiar dacă acum pare apatică.

Ce salvează OAMENII, scris cu litere mari, din România? Nu știu, poate emigrarea, poate criogenia.

NR. Acest articol îl puteţi citi şi pe https://chrysthyan.blogspot.com/2010/10/ce-mai-salveaza-romania.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.