Grupările criminale formate din români şi romi proveniţi din România au o influenţă puternică în mai multe regiuni din Franţa, scrie Le Figaro, care citează o analiză pe perioada 2013-2014 realizată de Sirasco, centrul de analiză privind crima organizată din cadrul Ministerului de Interne.

Potrivit ultimului raport privind grupările criminale din Franţa, realizat de Sirasco, centrul de analiză privind crima organizată din cadrul Poliţiei judiciare a Ministerului de Interne, se remarcă expansiunea grupărilor din Estul Europei şi din Balcani în zonele rurale.

Provinciile Alsacia, Lorena şi Champagne-Ardenne sunt sub influenţa puternică a grupărilor criminale din Balcani care deţin controlul în ceea ce priveşte furturile.

„De o manieră foarte fermă, crima organizată românească se remarcă printr-o hiperactivitate cronică, bazându-se în special pe reţele foarte bine structurate compuse din români sau din persoane care aparţin comunităţii roma din România sau Serbia. Se observă şi o colaborare cu răufăcători de diferite naţionalităţi, polonezi spre exemplu. Membrii clanurilor criminale active în regiunile Lorena şi Alsacia sunt originare mai ales din oraşul Urziceni (România) şi din localităţi din jur, precum Bărbuleşti”, se arată în raport, potrivit cotidianului francez, scrie mediafax.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.