Susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul în timpul dezbaterilor din Congres, la scurt timp după ce vicepreședintele Mike Pence a anunțat că nu se poate opune la certificarea victoriei lui Joe Biden.

Deși Donald Trump a declarat că „nu” va recunoaște „niciodată” înfrângerea sa prezidențială și i-a cerut vicepreședintelui său Mike Pence să refuze certificarea victoria lui Joe Biden, vicepreședintele SUA a anunțat că nu se va opune certificării victoriei prezidențiale a lui Biden și și-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată.

Vicepreședintele Mike Pence, care prezidea Senatul, și președintele Nancy Pelosi, care prezida Camera, au fost evacuați pentru propria lor siguranță.

„Ni s-au dat măști de gaz și ni s-a spus să stăm pe podea. Gazul lacrimogen a fost folosit în Rotondă”, a scris democratul Gerry Connolly pe Twitter.

În această Rotondă, locul unde fostul președinte al SUA George Washington ar fi trebuit să fie îngropat inițial, s-au produs primele confruntări dintre polițiști și protestatari. Sunt primele imagini cu oamenii violenți întinși pe burtă, cu mâinile la cap, sub armele amenințătoare ale polițiștilor.

Sursa foto: Igor Bobic/Twitter

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.