Home international Haos în SUA. Suporterii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul

Haos în SUA. Suporterii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul

by S. Z.

Susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul în timpul dezbaterilor din Congres, la scurt timp după ce vicepreședintele Mike Pence a anunțat că nu se poate opune la certificarea victoriei lui Joe Biden.

Deși Donald Trump a declarat că „nu” va recunoaște „niciodată” înfrângerea sa prezidențială și i-a cerut vicepreședintelui său Mike Pence să refuze certificarea victoria lui Joe Biden, vicepreședintele SUA a anunțat că nu se va opune certificării victoriei prezidențiale a lui Biden și și-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată.

Vicepreședintele Mike Pence, care prezidea Senatul, și președintele Nancy Pelosi, care prezida Camera, au fost evacuați pentru propria lor siguranță.

„Ni s-au dat măști de gaz și ni s-a spus să stăm pe podea. Gazul lacrimogen a fost folosit în Rotondă”, a scris democratul Gerry Connolly pe Twitter.

În această Rotondă, locul unde fostul președinte al SUA George Washington ar fi trebuit să fie îngropat inițial, s-au produs primele confruntări dintre polițiști și protestatari. Sunt primele imagini cu oamenii violenți întinși pe burtă, cu mâinile la cap, sub armele amenințătoare ale polițiștilor.

Sursa foto: Igor Bobic/Twitter

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.