Home Actualitate HALUCINANT. Dosarul de urmărire a disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, FALSIFICAT după 1990!

HALUCINANT. Dosarul de urmărire a disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, FALSIFICAT după 1990!

by O.S.
Dosarul de urmărire a disidentului anticomunist Gheorghe Ursu a fost FALSIFICAT după 1990! Cercetătorii de la CNSAS au ajuns la această concluzie după ce au confruntat documentele cu microfilmul dosarului care a fost până acum în custodia SRI. Fiul lui Gheorghe Ursu susţine că falsurile s-au făcut după 1990, potrivit TVR.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a primit abia anul acesta dosarul de urmărire informativă pe care fosta Securitate i l-a deschis disidentului Gheorghe Ursu.

Documentele au venit de la Parchetul Militar, care a redeschis dosarul morţii violente a inginerului Ursu. CNSAS a cerut SRI şi microfilmul pentru a confrunta datele. Aşa a descoperit că forma actuală a dosarului nu coincide, în cea mai mare parte a sa, cu forma iniţială, întocmită de Securitate. Fiul disidentului susţine că falsificarea documentelor a avut un singur scop: să ascundă implicarea unor foşti ofiţeri ai Securităţii în moartea tatălui său.

Procurorii militari au audiat mai mulţi foşti ofiţeri de Securitate, inclusiv pe anchetatorul direct al disidentului Gheorghe Ursu. În faţa jurnaliştilor, Marin Pîrvulescu a respins orice acuzaţii.

Ing. Ursu a murit în urmă cu 30 de ani după ce a fost urmărit, anchetat şi torturat pentru curajul său de a contesta regimul comunist.

SURSA -TVR

You may also like

1 comment

Stefan Caliga 18 octombrie 2015 - 11:45

Ipoteza trebuie luata in considerare !
Gheorghe Ursu s-a aflat sub urmarire si, in final, a fost asasinat de catre Securitate.
In anii ’90 au fost publicate „Notele de calatorie” intr-un volum intitulat sugestiv „Europa mea”. Lucrarea este excelenta si scoate la lumina un talent narativ si descriptiv extraordinar ! Din pacate – din cate cunosc ! – acest „Jurnal de calatorie” nu a mai fost republicat.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.