Guvernatorul BNR Mugur Isărescu s-a enervat când a aflat câţi bani are de dat la stat, sub formă de taxe şi impozite. Guvernatorul a ajuns la concluzia că în România e din ce în ce mai greu să faci afaceri.

„Nu mi-am schimbat părerea că este greu să faci afaceri în România. Mi se pare chiar mai greu. Parcă nu s-a uşurat. Într-un trimestru am plătit 3 miliarde de lei vechi către stat. Mi se pare chiar prea mult, poate că este o percepţie şi poate că sunt subiectiv. Dar nici chiar aşa. Una-două, ba impozit pe aia, ba pe profit, poate ne uşurează acum cu profitul neinvestit. Când mi-a zis cât trebuie să plătească firma impozitul pe profit aproape că i-am închis telefonul în nas contabilului”, a afirmat marţi guvernatorul Mugur Isărescu.

 

Oficialul BNR crede că aceste nemulţumiri au ajuns şi la Guvern şi speră că atât scutirea de impozit pe profitul reinvestit, cât şi reducerea CAS să dea o gură de oxigen mediului de afaceri.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Maestre ! politicile financiare nu le-ai implementat matale cu bnr-ul pe care il pastoresti ca pe prpria mosie ?la un calcul elementar pentru conoscatori se vede treaba ca ai ceva afaceri daca impozitele se ridica 3miliarde/trim.! e jenant(vezi efectul de bumerang!) ca TOCMAI Guvernatorul sa dea asa veste,nu de alta dar am inteles ca luna asta veti avea voi – masonii nu stiu ce mare adunare in Romania !!! asta cum mai e ?adica sa intelegem noi muritorii de rand si prosti ca vizeaza Guvernatorul o reducere a taxelor ? ar fi bine pentru prostimea de rand care va umplu buzunarele !!!sa mai spere si ei la o gura de oxigen !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.