Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat la Realitatea TV că dacă ar fi în locul lui Klaus Iohannis, nu i-ar displăcea articolul lui Andrei Pleşu. Acesta îl criticase recent pe preşedintele României de amatorism în ceea ce privește gestionarea funcției prezidențiale.

„Andrei Pleşu rezolvă printr-un articol contondent într-un fel, în sensul bun al cuvântului contondent, această problemă pe care preşedintele Iohannis o are, respectiv aceea a consilierilor şi a faptului că e neasistat sau asistat insuficient sau, şi mai grav, asistat prost. Dacă aş fi în locului lui Klaus Iohannis, nu mi-ar displăcea articolul lui Andrei Pleşu, pentru că se vede că este scris dintr-o pasiune constructivă apropo de ceea ce se întâmplă la nivel prezidenţial şi de ceea ce ar trebui să se întâmple”, a explicat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

„A devenit, totuşi, un lucru comun faptul că preşedintele Iohannis nu are purtător de cuvânt, nu are şef de administraţie, nici nu prea a avut, dar acum nu mai are deloc, – iar aici mă refer la cineva cu statură şi forţă – şi cu provocările de politică externă care sunt în faţa României, de asemenea, nu stăm bine atunci când vorbim despre cei care l-ar putea ajuta pe Iohannis, iar asta este o problemă mare. Dacă stăm să o neglijăm, înseamnă că nu suntem conştienţi de rolul unui preşedinte într-o Românie şi într-o regiune cum este cea de azi”, a adăugat consultantul politic. România de astăzi este o Românie care a devenit clar calamitată din punct de vedere politic – uitaţi-vă la starea partidelor, la conducerile partidelor, la candidaţii partidelor -, o Românie în care cvasioficial sau chiar oficial anumite instituţii ale statului se războiesc între ele sau alte instituţii ale statului la vârf – să luăm cazul Kovesi – sunt atacate din exterior şi se mai şi sugerează că asta se face cu ştiinţa sau chiar cu acordul unor personaje influenţe din România, noi neştiind acele personaje, şi o Românie unde un preşedinte de cameră parlamentară, chiar dacă fără putere executivă, dar cu putere instituţională simbolică, este cvasidecapitat politic pentru un anumit delict de opinie”, a completat consultantul politic.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.