Şansa PSD, la aceste alegeri demne de un scenariu de desene animale cu grădina zoo este, nici mai mult, nici mai puţin, decât că politicienii de dreapta, mai vechi sau mai noi, continuă să se arunce unii pe alţii în ţarcul leilor. Cine va scăpa teafăr din această confruntare are toate şansele de a câştiga alegerile locale din acest an, pe dreapta politică, şi de a-şi consolida în mod real poziţia pentru parlamentarele din toamnă, care este adevărata miză, pentru partidele mici de astăzi.

Blestemul dreptei româneşti este acela că, de-a lungul ultimilor ani, şi asta în special datorită atitudinii lui Traian Băsescu, s-a spart în partide şi partiduleţe din ce în ce mai mici. Acum, liberalii vor plăti factura pentru alegerea pe care au făcut-o la alegerile prezidenţiale, când l-au susţinut, ca urmaş al lui Băsescu pe un candidat care, aparent, are o cu totul altă atitudine politică, dar care, în realitate, este exact la fel ca şi predecesorul său, în materie penală. Băsescu s-a ales ilegal cu casa din Mihăileanu, unul dintre scandalurile care i-au întunecat ambele mandate, iar Iohannis are şi el la activ un scandal de pomină, la Sibiu, cu case, dintre care cel puţin una s-a dovedit, în instanţă, că a fost obţinută cu acte false. În acest context, scandalul artificial provocat de oamenii lui Voiculescu în jurul punerii în executare a deciziei de evacuare a Antenelor din sediu a venit ca o cireaşă pe tortul frumos ornat, până atunci, de artizanul politic din ultimii ani, Traian Băsescu. Abia a apucat preşedintele să deschidă gura, în apărarea „mogulului”, într-un zgomot de fond care nu are formă, pentru că o decizie judecătorească definitivă trebuie pusă obligatoriu în aplicare, că pe internet s-a şi declanşat un adevărat jihad împotriva lui Iohannis, cel mai probabil orchestrat de acelaşi dirijor, Traian Băsescu. Cea mai mare greşeală a liberalilor, după ce au ajuns la putere, a fost că nu au fost capabili să facă ordine şi să elimine oamenii fostului preşedinte, mai ales pe cei din justiţie şi servicii, de la butoanele tabloului de comandă, şi asta pentru că i-a interesat mai mult ciolanul, decât reformarea reală a politicii. Factura urmează să vină, însă, în curând şi pentru Traian Băsescu, la un moment dat. Ar putea să fie, însă, prea târziu.

Planul este simplu, şi este pus în practică, incredibil, chiar cu ajutorul adversarilor politici, de la PSD, UNPR şi ALDE. Miza este, de fapt, dorinţa acerbă a lui Băsescu de a reveni în forţă în prim planul scenei politice actuale, prin înlăturarea lui Iohannis şi a apropiaţilor acestuia. Primul pas va fi, probabil, câştigarea primăriei capitalei, iar după el va urma racolarea masivă a nemulţumiţilor de la PNL şi nu numai, pentru consolidarea şanselor lui Băsescu de a intra cu lindicul său de partid, PMP, în jocurile din viitorul Parlament. Culmea, se desfăşoară acum, în ceea ce-l priveşte pe Iohannis, jocul exact invers aceluia care a fost pus în scenă în momentul când actualul preşedinte a fost impus la vot, pe fondul unei emoţii de moment, stârnită pe reţelele de socializare exact la momentul oportun. Acum, înjurăturile curg la adresa preşedintelui şi, din păcate, acestea nu fac altceva decât să îi aducă procente politice importante lui Traian Băsescu.

Nu am crezut vreodată că voi scrie asta, dar, faţă de faptele ştiute de toată lumea, dar încă nedovedite ale fostului preşedinte şi blajinul, aş spune chiar calinul Iohannis, aflat deocamdată de poză la Cotroceni, îl aleg oricând pe actualul preşedinte, cu exprimarea lui greoaie cu tot. Poate că greşesc, iar timpul îmi va demonstra contrariul, dar nu cred că, după două mandate, Iohannis ar fi capabil să facă să dispară o flotă întreagă sau să îşi însuşească prin interpuşi sute de mii de hectare de teren şi imobile cu o valoare inestimabilă, din averea statului. Dacă Băsescu mai rămânea măcar câţiva ani la conducere, ar fi fost capabil să obţină, prin interpuşi, un procent de două cifre din întreaga suprafaţă a ţării, şi atunci, cu adevărat, am fi fost iobagi pe moşia hoţilor.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.