Uşor de făcut, ieftine, de sezon şi foarte gustoase.
Găluştele sunt delicioase dacă aluatul se face cu cartofi, nu exclusiv cu făină. Aşadar, să trecem la treabă: aveţi nevoie de o jumătate de kg de prune, 4-5 cartofi, un ou, câteva linguri de făină, pesmet şi zahăr.
Înainte să vă apucaţi de treabă, alegeţi Depeche Mode – It´s no good, ca timpul să treacă mai uşor.
Se fierb cartofii şi se pasează la fel ca un piure, se adaugă un ou şi făină cât cuprinde, astfel încât aluatul rezultat să nu fie foarte tare.
În paralel puneţi o cratiţă cu apă pe foc şi pregătiţi prunele( le spălaţi şi scoateţi sâmburele). Când apa clocoteşte pregătiţi câte o găluşcă din aluatul preparat mai devreme, în care introduceţi pruna. Găluşca rezultată o puneţi în cratiţa cu apă clocotită.
În timp ce găluştele fierb (se lasă în apă doar până când vedeţi că se ridică la suprafaţă – doar cîteva minute), într-o tigaie se căleşte pesmetul cu o lingură de ulei de măsline.
Găluştele fierte se trec prin pesmet şi, după preferinţă, prin zahăr, care poate fi amestecat cu pesmetul sau poate fi pus separat într-o farfurie.
https://youtu.be/aieEZ950d1I